בבקה - עוגת שמרים במילוי לוטוס
לכבוד החגים הממשמשים ובאים אנחנו מחפשים כל הזמן איך להפתיע את האורחים שלנו • ממרח לוטוס הוא אופציה מצוינת לשדרג את המנה האחרונה שהכנתם • חג שמח
- כתבה מקודמת
- ז' תשרי התש"פ
- 1 תגובות
2 תבניות בקוטר 20 ס"מ או 2 תבניות אינגלישקייק
בצק רך ועשיר עם מילוי מעולה של לוטוס וקוקוס.
לבצק:
3.1/2 כוסות + 1 כף (1/2 ק"ג) קמח
2 כפות משפר אפייה (לא הכרחי)
1 כף שמרים יבשים
200 גרם חמאה / מרגרינה
1.1/2 כפות (20 מ"ל) חלב/ חלב סויה
3 כפות סוכר
4 ביצים
קורט מלח
למלית:
1 צנצנת ממרח לוטוס
2 כפות קוקוס קלוי או רגיל
לציפוי:
1 ביצה טרופה
1 כף סוכר גבישי
חופן שקדים מולבנים פרוסים (אם רוצים)
ההכנה:
- מעבירים לקערת מערבל את כל החומרים למעט חמאה ומלח ומערבלים עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים חמאה ומלח בהדרגה, תוך כדי לישה. לשים 7-5 דקות עד לקבלת כדור בצק חלק. מכסים בשקית ניילון רופפת ומתפיחים כשעה.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים ל-2 להכנה בתבניות אינגליש או ל-4 להכנה בתבניות עגולות ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים כל מלבן בממרח לוטוס ,מפזרים קוקוס ומגלגלים לרולדה. מצמידים כל זוג רולדות ומסובבים אותן יחד לצורת בורג. מעבירים לתבנית משומנת קלות , מכסים ומתפיחים חצי שעה עד שהעוגה מכפילה את נפחה.
- מברישים את העוגה בביצה טרופה, מפזרים סוכר גבישי ושקדים (אם רוצים) ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ-30-40 דקות, עד שהמאפה זהוב ואפוי. מצננים מעט לפני ההגשה.
בתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות