כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מתכונים לשבועות: טורטיה גבינות בחציל וגמבה

חג השבועות מתקרב, זה הזמן לאסוף מתכונים חלביים • והפעם: טורטיה גבינות • מאת השף נדב מרום באדיבות רשת קפה גרג • גבינת שמנת, בולגרית וכבשים, בשילוב גמבה, חציל ושמן זית

צילום: אסף לב
צילום: אסף לב



רכיבים:

1 חציל
1 גמבה אדומה גדולה
שמן זית
שום כתוש
מלח ופלפל שחור גרוס
8 טורטיות
150גרם גבינת שמנת
200 גרם בולגרית מעודנת 5% שומן
100 גרם פטה כבשים 20% שומן

אופן ההכנה:

• לחמם תנור ל-220 מעלות.

• לפרוס את החציל עם הקליפה לרוחב לעיגולים ברוחב 1 ס"מ.

• לשמן היטב את פרוסות החצילים בשמן זית ולתבל בשום כתוש, מלח ופלפל שחור גרוס
לאפות כ20 דקות עד להשחמה יפה של החצילים.

• לשרוף את הפלפל האדום על אש גלויה עד שהקליפה שחורה ואז לקלף ולנקות מהגרעינים, לפרוס את הפלפל הקלוי לרצועות דקות ולתבל בשמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס.

• לפתוח את הטורטיות ולסדר במרכזן לרוחב את כל המוצרים בצורה שווה.

• לגלגל את הטורטיות לגליל ולמרוח אותן בשמן זית.

• להכניס את הטורטיות המגולגלות לתנור לכ-10 דקות, לחתוך ולהגיש.


בתאבון!
חג השבועות גבינות טורטיות קפה גרג חצילים

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}