מתכונים לשבועות: טורטיה גבינות בחציל וגמבה
חג השבועות מתקרב, זה הזמן לאסוף מתכונים חלביים • והפעם: טורטיה גבינות • מאת השף נדב מרום באדיבות רשת קפה גרג • גבינת שמנת, בולגרית וכבשים, בשילוב גמבה, חציל ושמן זית
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- י' אייר התשע"ב

צילום: אסף לב
רכיבים:
1 חציל
1 גמבה אדומה גדולה
שמן זית
שום כתוש
מלח ופלפל שחור גרוס
8 טורטיות
150גרם גבינת שמנת
200 גרם בולגרית מעודנת 5% שומן
100 גרם פטה כבשים 20% שומן
אופן ההכנה:
• לחמם תנור ל-220 מעלות.
• לפרוס את החציל עם הקליפה לרוחב לעיגולים ברוחב 1 ס"מ.
• לשמן היטב את פרוסות החצילים בשמן זית ולתבל בשום כתוש, מלח ופלפל שחור גרוס
לאפות כ20 דקות עד להשחמה יפה של החצילים.
• לשרוף את הפלפל האדום על אש גלויה עד שהקליפה שחורה ואז לקלף ולנקות מהגרעינים, לפרוס את הפלפל הקלוי לרצועות דקות ולתבל בשמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס.
• לפתוח את הטורטיות ולסדר במרכזן לרוחב את כל המוצרים בצורה שווה.
• לגלגל את הטורטיות לגליל ולמרוח אותן בשמן זית.
• להכניס את הטורטיות המגולגלות לתנור לכ-10 דקות, לחתוך ולהגיש.
בתאבון!
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות