מנגל? למה לא ללכת על דג בניחוח נענע?
נמאס לך מבשר ורוצה ללכת על 'דגים'? • אז למה לא לאפות אותם על המנגל? • המתכון של השף אסי דהאן באדיבות חוות 'דגי הדן': דג פורל על האש – בניחוח...נענע
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- א' אייר התשע"ב
צילום: אסף רונן, סטיילינג: שרה זיידמן
המתכון ל-2 סועדים.
מצרכים:
2 דגי פורל שלמים מנוקים
2 כפות שום כתוש
1/2 כוס שמן זית משובח
1/2 צרור נענע
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט מיץ לימון
הכנת המנגל:
• המנגל יהיה מוכן לאחר שכל הגחלים קיבלו צבע אפרפר מומלץ להדליק את הגחלים ללא חומר הדלקה, למניעת ריח דלק באוכל.
• לאחר שהפחמים מוכנים, יש לנקות את הרשת בעזרת מברשת פלדה, ולשמן אותה בעזרת בצל ושמן.
• על הרשת להיות נקייה וחמה עד מאוד.
אופן ההכנה:
• שוטפים את הדגים ומייבשים בנייר ניגוב.
• מכינים תערובת מהמצרכים ומורחים בה את בטן הדג. מזליפים פנימה מעט מיץ לימון, ומניחים גבעול עלי נענע.
• משמנים את הדגים מבחוץ ומניחים אותם על רשת הצלייה, כאשר חלק מהזנב נשאר מחוץ לרשת. (אסור להזיז את הדג במהלך הצלייה).
• לאחר כשש-שבע דקות, יש להפוך בעדינות את הדגים, ולהמשיך לצלות כשש דקות נוספות.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות