י"ד חשון התשפ"ה
15.11.2024

מנגל? למה לא ללכת על דג בניחוח נענע?

נמאס לך מבשר ורוצה ללכת על 'דגים'? • אז למה לא לאפות אותם על המנגל? • המתכון של השף אסי דהאן באדיבות חוות 'דגי הדן': דג פורל על האש – בניחוח...נענע

צילום: אסף רונן, סטיילינג: שרה זיידמן
צילום: אסף רונן, סטיילינג: שרה זיידמן



המתכון ל-2 סועדים.

מצרכים:

2 דגי פורל שלמים מנוקים
2 כפות שום כתוש
1/2 כוס שמן זית משובח
1/2 צרור נענע
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט מיץ לימון

הכנת המנגל:

• המנגל יהיה מוכן לאחר שכל הגחלים קיבלו צבע אפרפר מומלץ להדליק את הגחלים ללא חומר הדלקה, למניעת ריח דלק באוכל.

• לאחר שהפחמים מוכנים, יש לנקות את הרשת בעזרת מברשת פלדה, ולשמן אותה בעזרת בצל ושמן.

• על הרשת להיות נקייה וחמה עד מאוד.

אופן ההכנה:

• שוטפים את הדגים ומייבשים בנייר ניגוב.

• מכינים תערובת מהמצרכים ומורחים בה את בטן הדג. מזליפים פנימה מעט מיץ לימון, ומניחים גבעול עלי נענע.

• משמנים את הדגים מבחוץ ומניחים אותם על רשת הצלייה, כאשר חלק מהזנב נשאר מחוץ לרשת. (אסור להזיז את הדג במהלך הצלייה).

• לאחר כשש-שבע דקות, יש להפוך בעדינות את הדגים, ולהמשיך לצלות כשש דקות נוספות.



דגי הדן פורל דגים נענע על האש

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}