כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
נתניהו: הישג אדיר לביטחון ישראל

הושלם בהצלחה ניסוי "חץ 3" באלסקה

בסדרת ניסויים שנערכה באלסקה בשבועיים האחרונים הצליחה מערכת החץ-3 ליירט מספר מטרות שדימו טילים בליסטיים מחוץ לאטמוספרה. זו ניסוי הירוט המוצלח השלישי למערכת חץ-3 והפעם הראשונה שהמערכת ירטה גם מקבץ של מטרות

הושלם בהצלחה ניסוי "חץ 3" באלסקה
סדרת ניסויי חץ 3 באלסקה צילום: דוברות משרד הביטחון

מנהלת 'חומה' במינהל למחקר, פיתוח אמל"ח ותשתית טכנולוגית שבמשרד הביטחון, יחד עם הסוכנות האמריקנית להגנה מפני טילים (MDA) השלימו היום (ראשון), באלסקה שבארה"ב, סדרת ניסויים מוצלחת במערכת הנשק "חץ 3", כך הותר כעת לפרסום. הסדרה בוצעה בהובלת משרד הביטחון והתעשייה האווירית (מל"מ), בהשתתפות התעשיות הביטחוניות וחיל האוויר הישראלי, בשדה ניסויים באלסקה, ארה"ב.

מערכת הנשק "חץ 3" מיועדת ליירוט טילים בליסטיים מחוץ לאטמוספירה. סדרת הניסויים הדגימה בהצלחה מלאה יכולת יירוט (Hit-to-kill) של מטרות בגובה רב מחוץ לאטמוספירה. במהלך הסדרה נעשה שימוש במכ"מ אמריקני AN\TPY2, הודגמה והוכחה בהצלחה יכולת קישוריות מבצעית בין המערכות. סיבת קיום הניסוי באלסקה- בחינה של יכולות המערכת שאינה ניתנת לביצוע בישראל.

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר כי "בשבועות האחרונים ערכנו שלושה ניסויים סודיים פורצי דרך בטיל "חץ 3" הניסויים הללו נערכו באלסקה בארה"ב, בשיתוף פעולה מלא יחד עם בעלת בריתנו הגדולה ארה"ב".

נתניהו המכהן גם כשר הביטחון הוסיף "הם הצליחו מעבר לכל דימיון. "החץ 3" יירט בהצלחה מלאה טילים בליסטיים מחוץ לאטמוספירה בגבהים ובמהירויות שלא הכרנו עד כה. הביצוע היה מושלם - כל פגיעה בול. היום יש לישראל את היכולות לפעול נגד טילים בליסטיים שישוגרו נגדנו מאיראן ומכל מקום אחר. זהו הישג אדיר לביטחון ישראל". בסיום דבריו אמר נתניהו "יידעו כל אויבינו גם בהגנה וגם בהתקפה שאנחנו נוכל להם".

משה פתאל, ראש מנהלת "חומה" במפא"ת, משרד הביטחון ציין כי "למעלה מ-10 שנות פיתוח רצופות אתגרים הביאו אותנו לרגע הזה, שבו מערכת הנשק "חץ 3" מבצעת סדרת ניסויים, במהלכם מיירט "חץ 3" משלים יירוט מלא של טיל מטרה. מדובר בהישג מבצעי וטכנולוגי בלתי רגיל למדינת ישראל, שלו שותפים אלפי עובדים, קצינים ומהנדסים במשרד הביטחון, התעשיות הביטחוניות, חיל האוויר הישראלי ושותפינו בארה"ב. העובדה שהניסוי התקיים באלסקה, עשרות אלפי ק"מ ממדינת ישראל, היא עוד הישג חסר תקדים שמעיד על בשלותה של מערכת "חץ 3" לעמוד בהצלחה מול כל איום. מדובר בפעילות משותפת, מרשימה וייחודית, של ממשלות ארה"ב וישראל, המדגישה את שיתוף הפעולה ההדוק והאסטרטגי בין המדינות בתחום ההגנה מטילים."

אדמירל ג'ון הייל, ראש סוכנות ההגנה האמריקנית מפני טילים (MDA): "סדרת הניסויים המוצלחת הזו מהווה אבן דרך משמעותית בפיתוחה של מערכת הנשק חץ. ההצלחה הייחודית באלסקה מוכיחה ביטחון ביכולותיה העתידיות של ישראל להביס את האיומים המתפתחים בזירה. ברכותיי למינהלת "חומה", צוות ה-MDA האמריקני שלנו ושותפינו בתעשיות. אנו מחויבים לעזור למדינת ישראל בשדרוג יכולותיה הלאומיות, בהגנה מפני טילים, במטרה להגן על עצמה ועל הכוחות האמריקנים הפרוסים באזור, מפני האיומים המתגברים."

בועז לוי, סמנכ"ל התעשייה האווירית, מנהל חטיבת מערכות, טילים וחלל: "התעשייה האווירית גאה להוביל את פיתוחה של מערכת הנשק "חץ 3" לביטחון מדינת ישראל, יחד עם כלל התעשייה הביטחונית בארץ, משרד הביטחון, צה"ל והשותפים בארצות הברית. לאחר תקופת היערכות ארוכה השלמנו בהצלחה סדרת ניסויים מהמורכבות שערכה מדינת ישראל אי פעם מחוץ לגבולותיה, הרחק מביתנו, באלסקה הוצאנו לפועל ניסוי יירוט רב- מערכתי מוצלח ביותר, תוך התגברות על אתגרים הנדסיים רבים."

הקבלן הראשי לפיתוח מערכת הנשק ומיירטי ה"חץ" הינו התעשייה האווירית. חברת אלישרא מבית 'אלביט מערכות' פיתחה את מערכת ניהול הירי. בואינג Boeing)), 'תומר' ו'רפאל' הינן קבלניות משנה עיקריות לפיתוח וייצור מיירט "חץ 3". חברת רפאל אחראית על פיתוח טיל המטרה ממשפחת האנקורים ועל חלקים נוספים במערכת הנשק.

על המבצע המורכב לשינוע מערכת "חץ 3" לאלסקה, אחראיות יחידת הממונה על השינוע במינהל הרכש (מנה"ר) של משרד הביטחון והממונה על הביטחון במערכת הביטחון (מלמ"ב), בסיוע משלחת הרכש של משהב"ט בניו יורק (מש"ן).

מערכת הנשק "חץ" הינה מרכיב מרכזי במערך ההגנה הרב שכבתית, שאת פיתוחו מוביל משרד הביטחון באמצעות מינהלת "חומה" שבמפא"ת. מערך ההגנה הרב שכבתית מבוסס על ארבע שכבות הגנה מבצעיות: מערכת "כיפת ברזל", מערכת "שרביט קסמים", מערכת "חץ 2" ו"חץ 3". הצלחת סדרת הניסויים מהווה אבן דרך חשובה ביכולת המבצעית של מדינת ישראל להגן על עצמה כנגד איומים קיימים ועתידיים בזירה.

חץ 3 משרד הביטחון בנימין נתניהו

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}