לחמניות הכוסמין המושלמות של חני
כולם מבקשים את הסוד לאפיה מוצלחת עם קמח כוסמין. כשחני, אחיינית שלי, שלחה לי תמונה וכתבה שהן המושלמות שיצאו לה עד היום - מיד ביקשתי מתכון עבור הקוראות שלי
- שיפי חריטן
- ט' תמוז התשע"ט
- 2 תגובות
מדי שבוע אני משתדלת לקיים מצוות הפרשת חלה. הסוגיות אודות הקמח, מה בריא יותר ומה פחות - אינן יורדות מסדר היום.
כשאני מכינה מכוסמין מלא - אני שומעת שהלבן יותר טוב. כשאני מכינה מכוסמין לבן - אני שומעת שהוא לא טוב. אז מי יודע את התשובה?
אני עצמי בשלב החקירות, וברור לי שאגיע עם תשובות כשיהיו לי. בינתיים קבלו מתכון מדהים של אחיינית שלי, חני, שניסתה אף היא אופציות רבות וזו המוצלחת מכולן.
החומרים:
1 ק"ג קמח כוסמין מלא 70% (אפשר להשתמש בכל קמח שרוצים).
2 כפות גדושות שמרים.
חצי כוס סוכר(אני משתמשת בסוכר קנים).
חצי שקית א.אפיה.
חצי כוס שמן (אני משתמשת בשמן זית).
3-3.5 כוסות מים חמים.
1.5 כפות מלח לא גדושות.
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים מלבד מהמלח.
לאחר מכן מוסיפים את השמן ואת המים בהדרגה.
ללוש טוב עד שהכל מאוחד ואז מוסיפים כף וחצי של מלח.
ממשיכים ללוש היטב לפחות 10 דקות עד שמתקבל בצק רך ונוח אך לא דביק.
מתפיחים שעה בקערה סגורה עם ניילון ניצמד ומעל מגבת.
לאחר כשעה מורידים נפח ומתפיחים חצי שעה נוספת רק עם מגבת מעל.
שוב מורידים נפח - קולעים חלות או לחמניות ומתפיחים חצי שעה.
מורחים ביצה עם מעט שמן זית וחצי כפית קפה, מערבבים עם טיפטיפה מים רותחים, ומוסיפים לביצה עם השמן.
מעל זורים קצח/פרג/שומשום.
מכניסים לתנור על 190 מעלות בין 20 דקות לחצי שעה.
שבת שלום
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות