י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024

פורל משפחתי בארטישוק ירושלמי • מתכון

למה לא לפתוח את ארוחת הפסח עם דג פורל? • בתוספת ארטישוק, כוסברה, שומר, מיץ לימון - תוכלי להגיש מנת דג טעימה ובריאה • המתכון ואופן ההכנה

פורל משפחתי בארטישוק ירושלמי • מתכון



דג הפורל הזוכה לאחרונה לביקוש הולך וגובר, הינו דג איכותי, עסיסי ובריא במיוחד אודות לערכי האומגה 3 שבו.

הפורל גדל במימיו הצלולים של נחל הדן, הוא בעל טעם מעודן, מכיל מעט עצמות וסופג באהבה כל שילוב וטעם.

המתכון נשלח אלינו מחוות דגי הדן שם מגדלים את דגי הפורל.


פורל משפחתי בארטישוק ירושלמי ושומר טרי

מתכון ל- 4 סועדים

מצרכים:

1 פורל משפחתי טרי ונקי
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס לעיגולים ברוחב 1 ס"מ
3 יחידות שומר טרי פרוס
מיץ מלימון שלם
1/2 ראש שום פרוס לפרוסות דקות
1/4 צרור כוסברה קצוצה גס
1/4 כוס שמן זית איכותי
מלח
מעט כמון

אופן ההכנה:

• שוטפים את הדגים ומיבשים, חורצים בכל צד של הדג 3 פסים בעומק של 1/2 ס"מ ומניחים בצד.

• מטגנים בסיר בשמן הזית את פרוסות השום כ 2 דקות , מוסיפים את הארטישוק והשומר ומטגנים כ 5 דקות נוספות.

• מוסיפים את מיץ הלימון וכוס מים ומבשלים כ 10 דקות.

• מתבלים בכמון ומלח טועמים ומשפרים טעם. מורידים מהאש ומוסיפים את הכוסברה.

• מעבירים את התבשיל לתבנית אפייה בעלת דפנות גבוהות ומניחים את הדג על התבשיל.

• אופים בחום של 175 מעלות כ 25 דקות תוך כדי מזיגת הנוזלים על הדג.


דגי הדן פורל ארטישוק שומר

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}