פנקוטה בציפוי קרם לוטוס ואגוזי מלך מומלחים
מנת קינוח אולטימטיבית שילוב של מתיקות עם מליחות עוקצת ה-מנה לסיום ארוחה
- מירי שינקר
- ל' סיון התשע"ט
- 1 תגובות
8 מנות
לפנקוטה:
750 גר שמנת מתוקה 32%
450 מל חלב
200 גר סוכר
14 גר גלטין
4כפות מים
1 כפית תמצית וניל משובחת
לציפוי:
1 צנצנת ממרח לוטוס קראנץ'
100 גר אגוזי מלך
1 כף מלח גס
אופן ההכנה:
1.לצקת לסיר רחב את השמנת, החלב, הסוכר ותמצית הווניל לערבב מידי פעם ולהביא לרתיחה קלה. להסיר מהאש.
2.בכוס קטנה להניח את הג'לטין עם המים ולהמתין כ 10 דקות עד להיספגות המים בג'לטין, להכניס למיקרו למספר שניות עד להמסה ולקבלת נוזל שקוף.
3.לצקת את הג'לטין לשמנת המתוקה והחלב ובעזרת מטרפה לערבב היטב עד שהתערובת חלקה. לצקת לכלי הגשה ולצנן לילה במקרר.
4.לחמם תנור ל 180 מעלות ,לרפד תבנית בנייר אפייה ,להניח מעל את האגוזים ,להרטיב במעט מים ולפזר את המלח הגס מעל .לאפות כ- 10 דקות ולצנן.
5. לחמם כ- 10 שניות את קרם הלוטוס, לצקת כף מעל כל כוס פנקוטה ולפזר מעל את האגוזים המומלחים. להגיש.
בתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות