הגירסה הביתית: מתכון לקרמבו לוטוס
גרסה ביתית וקלה מאוד להכנה לממתק הילדות האהוב
- מירי שיינקר
- כ"ג סיון התשע"ט
קרמבו לוטוס
חומרים לכ-30 קרמבואים קטנים:
15 עוגיות לוטוס חצויות
5 חלבונים (175 גרם) מביצים גדולות
1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
לציפוי
1 צנצנת ממרח לוטוס (400 גרם)
הוראות הכנה:
- מסדרים את חצאי העוגיות בתבנית או בצלחת הגשה.
- **מכינים מרנג ומרכיבים:** שמים בקערה חלבונים, סוכר ומלח ומניחים מעל בן מארי. מחממים תוך כדי טריפה כ-5 דקות עד שהסוכר נמס והתערובת חמה למגע (או מגיעה ל-65 מעלות במד-חום).
- מעבירים את תערובת החלבונים לקערת מיקסר, מוסיפים תמצית וניל ומקציפים 10-8 דקות במהירות גבוהה עד שהקערה קרה למגע ומתקבל קצף (מרנג) גמיש ומבריק.
- מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ ומזלפים על גבי חצאי העוגיות גובה 5-4 ס"מ. מעבירים למקפיא למשך 30 דקות.
- **מצפים:** מחממים ממרח לוטוס כ-20 שניות במיקרוגל, מערבבים היטב ומעבירים לכלי צר וגבוה. טובלים כל קרמבו בממרח הנוזלי, מניחים לשאריות הממרח לטפטף חזרה אל הכלי ומניחים על גבי רשת שתחתיה מונח נייר אפייה.
- שומרים עד יומיים בקופסה אטומה במקרר
בתאבון!
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות