תנסו את זה בבית: שושני שמרים במלית ממרח לוטוס
עוגת השמרים הקלאסית והמרהיבה משתבחת בזכות מלית ממרח לוטוס
- מירי שיינקר
- כ"ג סיון התשע"ט
שושני שמרים במלית ממרח לוטוס
עוגת השמרים הקלאסית והמרהיבה משתבחת בזכות מלית ממרח לוטוס.
חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ:
לבצק:
500 גרם (31/2 כוסות) קמח מנופה
1 כפית מלח
25 גרם שמרים טריים או 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 ביצה
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
240 מ”ל (1 כוס) חלב פושר
למלית:
300 גרם (3/4 צנצנת) ממרח לוטוס
לזיגוג:
60 מ”ל (1/4 כוס) מים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
ניתן להכין גם בגרסה פרווה להחליף את החמאה במחמאה ואת החלב במים
הוראות הכנה:
- מכינים את הבצק: שמים קמח, מלח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כמה שניות. מוסיפים ביצה וקוביות חמאה תוך כדי לישה. יוצקים בהדרגה חלב פושר וממשיכים ללוש במהירות נמוכה כ-8-7 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומשמנים את הבצק בעוד מעט שמן עד שכולו יצופה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים. הבצק יגדיל את נפחו ב-50%.
- מרכיבים את העוגה, מתפיחים שוב ואופים: מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
- מניחים את הבצק על גבי משטח מקומח קלות ומרדדים אותו לריבוע בגודל 50 ס”מ ועובי 1/2 ס”מ. מורחים עליו ממרח לוטוס בשכבה דקה ואחידה בעזרת פלטה מדורגת (או סכין חלק) ומגלגלים את הבצק לגליל. מסירים את הקצוות בעזרת סכין חד וחותכים את הגליל ל-12 פרוסות בעובי 3-2 ס”מ.
- מעמידים את הפרוסות עם רווחים ביניהן בתבנית, כשהצד החתוך כלפי מעלה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-40-30 דקות עד שהפרוסות יגדילו את נפחן ב-50% וייצמדו זו לזו.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- אופים כ-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה יפה.
- מכינים סירופ סוכר ומגישים: בזמן שהעוגה בתנור מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן, מבשלים כ-3-2 דקות ומסירים מהכיריים. מצננים.
- מברישים את העוגה החמה בסירופ, מצננים אותה לטמפ’ החדר ומגישים.
טיפ: העוגה הכי טעימה ביום הכנתה ולמחרת. אם מעוניינים לשמור לתקופה ארוכה יותר, מומלץ להקפיא את העוגה כשהיא עטופה היטב. להגשה מפשירים בטמפ’ החדר ומחממים קלות בתנור חם.
בתאבון!
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות