כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

צלע עגל על מצע ירקות שורש מזוגגים • מתכוננים לפסח

עוד מתכון מנצח לסדרת המתכונים לפסח • צלע עגל, על מצע ירקות שורש • גם בשר, גם ירק • ממטבחו של השף מוטי בוחבוט, שף ראשי מלון ענבל ירושלים

צלע עגל על מצע ירקות שורש מזוגגים • מתכוננים לפסח



החומרים - ל-5 סועדים:

• 5 יח' צלע עגל בעובי 4.5 סמ' לבקש מהקצב לפרוס. {או להשאיר קארה שלם}
• קמח תפוח אדמה לקימוח האוסובוקו.
• 1/4 כוס שמן זית .
• 2 גבעולי סלרי קצוצים גס/
• 1 יח' בצל סגול גדול קצוץ דק.
• 1 יח' בטטה קלופה וחתוכה לקוביות בגודל בינוני.
• 1 יח' זוקיני חתוכה לקוביות בינוניות
• 4 שיני שום קצוצות דק.
• 2 גבעולי תימין טרי.
• 1 יח' למון גראס חצוי ל – 2.
• מלח ופלפל לבן.
• 1/2כוס יין לבן מזן מוסקט{ מתקתק}
• 4 יח' עגבניות חתוכות לקוביות קטנות.
• 1 צרור פטרוזיליה קצוצה.
• גרידת לימון מ – 2 לימונים טריים.
• 3 כוסות ציר בקר.
• 20 גר' קמח תפוח אדמה.
• 1/2 כוס ציר בקר

אופן ההכנה

• במגש עבודה להניח 1 כוס קמח תפוח אדמה + מלח, פלפל ולקמח את פרוסות הבשר מכל הכיוונים.

• לחמם את השמן בסיר ולטגן את הבשר מכל הכיוונים עד לקבלת צבע זהוב.

• להוציא את הבשר מהמחבת, באותו כלי יש לטגן את כל הירקות עד להזהבה. יש להניח את הבשר מעל, להוסיף תבלינים, וליצוק את כל שאר החומרים לבישול של שעה וחצי עד שעתיים (בסיר מכוסה).

• יש לבדוק את רכות הבשר. כאשר הוא מוכן יש להוסיף את גרידת הלימון והפטרוזיליה הקצוצה ולכסות את הסיר.

הצעת הגשה

• להניח על צלחת הגשה מעט מירקות השורש ומעל להניח צלע עגל אחת, בתוספת עיטור ירקות שורש מזוגגים שניתן להכינם על ידי חיתוך הירק לצורה הרצויה. הכנסת הירק לריכוך במים + קורט מלח כ-10 דקות.

• במחבת ניתן לחמם מעט שמן זית + שום כתוש ולהוסיף פנימה את הירקות להקפיצם כדקה ולהוסיפם לצלחת הגשה .

• את כל הנוזל שהתקבל ניתן לסנן להרתיח בקסרול (מחבת עם ידית). בינתיים יש לערבב את קמח תפוח האדמה בציר בקר וליצוק אל הרוטב הרותח. לערבב עד להסמכה.

• יש להשלים טעם מלח, פלפל וליצוק על צלע העגל.

מלון ענבל חג הפסח צלע עגל ירקות שורש בשר

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}