מתכונים לחג: מרק צח במילוי קניידלעך
כפי שהבטחנו, נמשיך לעדכן את מחברת המתכונים הפסחית שלכן • והפעם: 'קונסומה', מרק צח במילוי קניידלעך חזה עוף ושקדים • פסח כשר, טעים ושמח
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- כ"ו אדר התשע"ב
עוד מתכון מנצח ממטבחו של השף מוטי בוחבוט, שף ראשי במלון ענבל שבירושלים.
חומרים:
• 2 בצלים שטופים וחתוכים ל–4 גס + קליפה.
• 3 גזרים מנוקים חתוכים טבעות גס
• 1/2 סלרי שטוף חתוך גס
• 2 יחידות כרישה חתוכה גס
• 2 יחידות שורש פטרוזיליה חתוך גס
• 2 יחידות ראש סלרי חתוך גס
• 1 יחידות עוף חתוך ל–8
• 5 ליטר מים
• 5 יחידות עלי דפנה
• חופן פלפל אנגלי שלם
• צרור תימין, צרור רוזמרין, צרור טרגון.
• 300 גרם בשר טחון
• 5 חלבונים
• מלח, פלפלאופן ההכנה:
• את כל הירקות + צרור עשבי תיבול, עוף ומים להרתיח, (תוך כדי רתיחה יש להוציא את קצף השומן), נהוג לבשל על אש נמוכה כ–4 שעות בכדי ליצור ריכוז טעמים.
• בשלב זה יש לערבב את הבשר טחון + החלבון יחדיו, ליצוק אל הציר שהכנו ולערבב יחדיו. תהליך זה גורם לחלבון למשוך אליו את כל הירקות והופך את המרק לצח במיוחד.
• כאשר הנוזל רותח יווצר בשכבה העליונה ריכוז של בשר וירקות, והיא תהפוך לקשה במיוחד. יש לפנות את כל השכבה העליונה בעזרת כף עכביש, ולהעביר את הנוזל בבד סינון בכדי לגרום לו להיות שקוף במיוחד.
• יש לטעום את המרק ובמידת הצורך להשלים טעם (מלח, פלפל)החומרים להכנת הקניידלעך:
• 300 גרם חזה עוף טחון דק.
• צרור עירית קצוצה.
• 5 ביצים שלמות
• 200 גרם שקדים טחונים דק + קליפה
• מלח, פלפל
• 3 ליטר ציר ירקות אופן ההכנה:
• להרתיח את ציר הירקות, בכלי נפרד לערבב את כל חומרי המילוי יחדיו עד לקבלת מסה אחידה. כאשר הציר רותח להנמיך את גובהה הלהבה. מהמסה יש ליצור כדורים קטנים וליצוק אל הציר לבישול של 10-12 דקות, הכדורים יצופו ואז ניתן להוציאם לכלי נפרד.הצעת הגשה:
ליצוק מרק צח חם לקערית הגשה. להוסיף פנימה כ–3 כדורי קניידלעך. ניתן לעטר בגבעול שמיר, לבזוק מעט שמן זית ולהגיש.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות