לכבוד שבת קודש: מתכון לכתף בקר
הכנתי את התבשיל המדהים הזה וקיבלתי כל כך הרבה בקשות למתכון - אז הנה אני כאן נותנת לכם אותו. הכי קל, הכי מהר, והכי לכבוד שבת קודש
- שיפי חריטן
- כ"ה אייר התשע"ט
על פי רוב אני לא יודעת לתת מתכונים, בעיקר משום שאני ממציאה.
הערב, כשהכנתי את כתף הבקר שבתמונה, כל כך הרבה אנשים ביקשו מתכון, שהחלטתי פשוט לשתף אתכם כדי שגם אתם תיהנו.
הוא כל כך קל להכנה, שבאמת חבל לא להכין.
אז מה צריך?
נתח של כתף בקר.
שמן זית.
עלי דפנה.
פלפל אנגלי.
שום.
בצל.
ירקות שאוהבים.
פלפל שחור גרוס.
מלח.
איך מכינים?
לוקחים את הנתח, מנקים אותו יפה מהשומן שסביבו וחורצים כמה שיותר חריצים.
דוחפים ככה 8 או 10 שיני שום, כמה שאתם אוהבים.
מצפים את הנתח בשמן זית, מפזרים את הפלפל האנגלי, עלי הדפנה והתיבול.
מכניסים הכל לשקית אפייה - ופה שמים מה שאוהבים: בצל, תפוחי אדמה, בטטה - מה שעושה לכם טוב.
קושרים ושולחים לתנור למשך שלוש שעות בערך, על חום של 200 מעלות.
שימו לב לתנור שלכם, אתם יודעים איך הוא מתנהג ואם בדרך כלל הוא צריך פחות או יותר זמן.
אם הוצאתם את הנתח ואיבדתם באפייה את הנוזלים, אני אוהבת לעשות את הדבר הבא:
כשהנתח מתקרר אני חותכת אותו לפרוסות ומכינה רוטב:
בצל מטוגן, שום, מים, תבלינים - מניחה את פרוסות הבשר לעוד שעה ככה, וזהו.
תתענגו.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות