בין הניקיונות • מתכון לקרם ברולה
מוצאת דקה של פנאי כדי להכין לילדים 'משהו טעים'? • רוצה להעסיק אותם בהכנת מטעם כדי שלא יסתובבו בין הרגליים? • קחי מתכון שונה ושווה: קרם ברולה
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- כ"ד אדר התשע"ב
בספר " טעמים ישראלים" תוכלי למצוא את מיטב מתכוני השפים של רשת מלונות רימונים. אחד מהם, אותו מביא שף עומר נחום ממלון "רות רימונים" בצפת, מובא כאן, להנאתך.
החומרים:
1/2 ליטר שמנת מתוקה
1/4 מקל וניל
1/2 כוס סוכר לבן
5 חלמונים
מעט סוכר חום
1. מחממים תנור ל- 140 מעלות.
2. חוצים את המקל וניל לאורכו ומוציאים את הגרגרים.
3. מחממים שמנת עם 1/4 כוס סוכר לבן וגרגרי מקל הוניל.
4. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר לבן.
5. יוצקים את השמנת בזילוף עדין אל החלמונים תוך כדי ערבוב. מסננים את התערובת ויוצקים לכלים מתאימים.
6. מניחים את כל הכלים בתנית גדולה, מכניסים לתוך התנור ושופכים לתבנית הגדולה מים עד לחצי גובה של הכלים.
7. אופים כ-30 דקות ומצננים היטב.
8. לפני ההגשה מפזרים סוכר חום מעל הקרם ומקרמלים את הסוכר בעזרת מבער.
החומרים:
1/2 ליטר שמנת מתוקה
1/4 מקל וניל
1/2 כוס סוכר לבן
5 חלמונים
מעט סוכר חום
1. מחממים תנור ל- 140 מעלות.
2. חוצים את המקל וניל לאורכו ומוציאים את הגרגרים.
3. מחממים שמנת עם 1/4 כוס סוכר לבן וגרגרי מקל הוניל.
4. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר לבן.
5. יוצקים את השמנת בזילוף עדין אל החלמונים תוך כדי ערבוב. מסננים את התערובת ויוצקים לכלים מתאימים.
6. מניחים את כל הכלים בתנית גדולה, מכניסים לתוך התנור ושופכים לתבנית הגדולה מים עד לחצי גובה של הכלים.
7. אופים כ-30 דקות ומצננים היטב.
8. לפני ההגשה מפזרים סוכר חום מעל הקרם ומקרמלים את הסוכר בעזרת מבער.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות