אושרית אברג'יל מגישה לכם מתכונים מקוריים בשילוב מוצרי קליק
ערב לביבות שיעשה לכולם מתוק בלב • "חנוכה זה הזמן לחמם את האווירה בערב לביבות משפחתי ומלכד, שיהיה לכם חנוכה מלא אור!"
- אורית מרקוביץ'
- כ"ג כסלו התשפ"ד
- 1 תגובות
סופגניית קרואסון קליק צילום: שושי סירקיס
סופגניית קרואסון קליק מתכונים של אושרית אברגל
החומרים:
- 500 גרם קמח לבן
- 1 ביצהL
- 50 גרם חמאה רכה
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כפית שמרים יבשים
- 250 מ״ל חלב פושר
- קורט מלח
- 1 כף עראק/ברנדי
למילוי:
- 2 כפיות חמאה
- 2 טבלאות קליק עוגיות ופצפוצים
לציפוי:
- סוכר
- שוקולד לבן מומס
אופן ההכנה :
- בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים בסדר הזה: שמרים, קמח, סוכר ומלח. מערבבים.
- מוסיפים חלב וברנדי ומתחילים בלישה בעוצמה נמוכה. כשהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים קוביות חמאה. ממשיכים בלישה 12 דקות עד לקבלת בצק רך.
- מעבירים את הבצק לקערת התפחה, לשים ידנית כ2- דקות. משמנים את הבצק ומכסים להתפחה עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי(.
- מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק ל 2- ומרדדים כל חלק לריבוע דק, מורחים על חצי מהבצק שכבה דקה מכפית חמאה
- מקפלים את הבצק ומרדדים שוב למלבן דק. חוזרים על הפעולה גם בחצי השני של הבצק
- חותכים למשולשים, ומניחים בקצה הרחב שברי קליק עוגיות ופצפוצים ומגלגלים לקרואסון ובכל גלגול מותחים את הבצק. מהדקים את הקצה לתחתית הקרואסון.
- גוזרים ריבועי נייר אפיה, משמנים ומניחים עליהם את הקרואסונים כשהתפר כלפי מטה. מכסים להתפחה עד להכפלת הנפח (כחצי שעה(.
- מחממים שמן עמוק לכ170- מעלות, מכניסים את הקרואסונים עם נייר האפייה, מטגנים מ2- הצדדים עד להזהבה ושולפים את נייר האפיה. מוציאים מהשמן ומניחים על רשת צינון, מגלגלים בסוכר.
- ממיסים שוקולד לבן ומזלפים על הקרואסונים מומלץ לקשט עם כדורי קליק, מגישים ונהנים
טיפ להכנה מוקדמת: אחרי שמגלגלים לקרואסונים מעבירים לקופסא אטומה ומקפיאים. מוציאים מהמקפיא כשעתיים לפני ההגשה, מטגנים ומגישים.
קרדיט: שושי סירקיס
קינוח קליקולד/ אושרית אברגיל
תבנית עגולה בקוטר 18-20 סמ
המצרכים:
- 3 שקיות קליק כדורי קליק חום לבן
- 1 שקית קליק בייגלה מצופה שוקולד חום
- 1 שקית קליק בייגלה מצופה שוקולד לבן
- 500 ml שמנת מתוקה
- 2 כפות אבקת סוכר
- 2 כפות פודינג וניל
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו הקצפה מניחים שמנת מתוקה ואבקת סוכר, ומתחילים להקציף בעוצמה נמוכה כחצי דקה. מוסיפים פודינג וניל ומגבירים את מהירות ההקצפה לעוד כ-2 דקות, או עד למרקם קצפת רכה אך יציבה.
- מרכיבים את הקינוח: מניחים שקף בחלק הפנימי של רינג או תבנית קפיצית.
- שופכים פנימה 3 שקיות קליק כדורים.
- מעבירים פנימה 1/3 מכמות הקרם. משטחים עם כף כדי שהקרם יכנס בין הקליקים.
- מוסיפים את יתרת הקרם ומיישרים. מכניסים להקפאה ל-10 דקות.
- מוציאים ומסדרים מלמעלה קליק בייגלה בצורת ספירלה שחור לבן.
- עוטפים ומחזירים להקפאה עד להגשה.
ניתן להכין גם כמנות אישיות.
חג שמח
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות