כ"ז סיון התשפ"ד
03.07.2024

מתכון לפרגיות ברוטב ברווז - מעדן חמוץ מתוק

מחפשים מעדן אמיתי לכבוד סעודת החג? קבלו מתכון מוצלח לפרגיות ברוטב שזיפים הנותן את טעמו החמוץ מתוק לפרגיות עסיסיות ומלאות עניין

מתכון לפרגיות ברוטב ברווז - מעדן חמוץ מתוק
פרגיות ברוטב ברווז צילום: נועם זיגדון

מתכון לפרגיות ברוטב ברווז - מעדן חמוץ מתוק

המצרכים לפרגיות ברוטב ברווז - מעדן חמוץ מתוק:

  • 1 ק"ג פרגיות
  • 1 בצל גדול חתוך לרצועות
  • 2 כפות שטוחות רסק עגבניות
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית כמון
  • מעט צ'ילי גרוס חריף
  • 1 כף רוטב ברווז על כל פרגית (נקרא גם רוטב שזיפים)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה לפרגיות ברוטב ברווז - מעדן חמוץ מתוק:

  1. מחממים סיר סטאז' עם שמן ומטגנים את הפרגיות משני צדדים עד להשחמה
  2. מוסיפים את הרסק והכמון ולאח"מ מוסיפים את הבצל ומערבבים מעט
  3. מסדרים את הפרגיות מעל הבצל ומפזרים את הצ'ילי החריף
  4. יוצקים מעל כל פרגית כף מהרוטב ברווז, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-20 דקות
  5. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200° עד שמשחים
  6. מוציאים מהתנור ומגישים לצד אורז לבן או כל מה שאוהבים
  7. בהצלחה רבה ובתאבון

הערה: ניתן להחליף את הפרגיות בכרעיים עוף הודו ועוד..

קרדיט מתכון: סמדר פרגר

מאת: נועם זיגדון

פרגיות מתכון מנה עיקרית

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד