כ"ד כסלו התשפ"ה
25.12.2024

מתכון לעניבות מטוגנות בציפוי דבש

מחפשים קינוח מתוק וחמוד שיעניק טעם נוסף לשולחן החג, מתכון לעניבות מטוגנות בציפוי סירופ מתוק ומבריק, בהגשה עם גרעיני רימון תקבלו קינוח מרשים במיוחד

מתכון לעניבות מטוגנות בציפוי דבש

מתכון לעניבות מטוגנות בציפוי דבש / אסתי זוהרץ

המצרכים לעניבות מטוגנות בציפוי דבש:

כוס מדידה: ח"פ לשתייה חמה

לבצק:

  • 1 נטורינה / מרגרינה
  • 1.5 כוסות מים רותחים
  • 1/4 כפית מלח
  • 6 עד 7 כוסות קמח (לפי הצורך)

לסירופ:

  • 3 כוסות סוכר
  • 3'שקיות סוכר וניל
  • 2 כוסות מים
  • 1/4 כפית מיץ לימון

אופן ההכנה לעניבות מטוגנות בציפוי דבש:

  1. ממיסים את הנטורינה, המים והמלח על האש ומכבים את הגז
  2. בקערה מכניסים תערובת הנטורינה עם המלח והמים שהמסנו ומוסיפים את הקמח בהדרגה תוך ערבוב תמידי עד לקבלת בצק נוח לרידוד (מוסיפים לאט לאט ואם הבצק נוח אין טעם להוסיף עוד)
  3. מחלקים את הבצק ל 4 חלקים
  4. מרדדים כל חתיכת בצק על גבי נייר אפיה לעלה דק וקורצים עיגולים קטנים
  5. צובטים את הבצק היטב משני צידי העיגול ויוצרים צורת עניבה (רצוי לצבוט היטב על מנת שלא יפתח בטיגון)
  6. מחממים סיר עם שמן עמוק ומטגנים את העניבות עד להשחמה

הכנת הסירופ:

  1. בסיר, מכניסים את כל מצרכי הסירופ ומבשלים במשך 15 דקות על אש גבוהה עד שמתקבל סירופ סמיך.
  2. טובלים את העניבות המטוגנות ברוטב ומניחים לייבוש

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון עניבות מטוגנות מתכונים לראש השנה מתכונים כשרים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}