לראש השנה: מתכון לריבת חבושים נדירה
מתכון לריבת חבושים טעימה ומיוחדת, מתאימה במיוחד לכבוד החג וגם כממרח מתוק לכריך בכל ימות השנה, משולבת בסילאן ומקלות קינמון המעניקים את טעמם המיוחד
- חני לוין
- כ"ה אלול התשפ"ג
ריבת חבושים צילום: אסתי זוהרץ
מתכון לריבת חבושים נדירה / אסתי זוהרץ
המצרכים לריבת חבושים נדירה:
כוס מדידה: חד פעמי לשתייה חמה
לריבה:
- 1 קי"ג חבושים (בערך כ - 4 חבושים בינוניים)
- 3 כוסות סוכר
- 1.5 כוסות מים רותחים
- 2 שקיקי תה
- 2 כפות סילאן
- קינמון טחון / מקלות קינמון
- מיץ לימון
- 2 שקיות סוכר וניל
לדבש:
- 3 כוסות סוכר
- 1.5 כוסות מים רתוחים שהושרו בהם 2 תמציות תה (לא חובה ! אבל מוסיף צבע)
- 2 סוכר וניל
- 1/4 כפית מיץ לימון
- 3 מקלות קינמון / רבע כפית קינמון טחון
- 2 כפות סילאן
אופן ההכנה לריבת חבושים נדירה:
- מקלפים וחותכים את החבושים לארבע רבעים
- מכניסים את החבושים לסיר עם מים ושולקים אותם על האש במשך כ- 25 דקות
- מסננים את החבושים מהמים ומקקרים הייטב
- חותכים את רבעי החבושים לפלחים עבים ומניחים בצד עד להכנת הדבש
הכנת הדבש:
- בסיר מכניסים 3 כוסות סוכר, כוס וחצי מים רתוחים שהושרו בהם 2 תמציות תה ושתי סוכר וניל
- מערבבים הייטב ומבשלים עד להמסת הסוכר
- מוסיפים רבע כפית מיץ לימון ו 3 מקלות קינמון ומערבבים
- מוסיפים לתוך הסירופ את החבושים המבושלים ומבשלים על אש בינונית במשך חצי שעה
- בשלב הזה מוסיפים 2 כפות סילאן
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה במשך כשעה ורבע או עד שהסירופ מסמיך והחבושים הופכים לריבה.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות