מתכון לעוגה רכה ועסיסית עם שוקולד צ'יפס, שקדים ואגוזים קצוצים
עוגה טעימה, רכה ועסיסית המתאימה במיוחד לכבוד שבת קודש, משולבת בשני טעמים ובתוספת של שוקולד צ'יפס, אגוזים ושקדים קצוצים
- נועם זיגדון
- ט"ו אלול התשפ"ג
עוגה רכה ועסיסית צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגה רכה ועסיסית עם שוקולד צ'יפס, שקדים ואגוזים קצוצים / נועם זיגדון
המצרכים לעוגה רכה ועסיסית עם שוקולד צ'יפס, שקדים ואגוזים קצוצים:
לעוגה:
- ¾1 כוסות סוכר
- 5 ביצים L
- קורט מלח
- 1 כוס שמן
- ½4 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
- ¼1 כוסות מים
למילוי:
מערבבים בקערה 1
- 3 כפות קקאו
- 6 כפות סוכר
מערבבים בקערה 2
- 1 כוס שוקולד צ'יפס חום ולבן
- 1 כוס שבבי שקדים מולבנים
- 1 כוס אגוזים קצוצים דק
לזילוף:
- ¼ כוס סירופ מייפל
אופן ההכנה לעוגה רכה ועסיסית עם שוקולד צ'יפס, שקדים ואגוזים קצוצים:
- מקציפים את הביצים שלימות עם הסוכר והמלח במשך כ-5 דקות עד שמתקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
- מנמיכים את פעולת המיקסר ומוסיפים את השמן בזרם דק
- מוסיפים לסרוגין את הקמח התופח והמים ומערבלים לאיחוד
- יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית.
- למחצית הבלילה שנותרה בקערה מוסיפים את חצי מתערובת הקקאו והסוכר
- מפזרים מחצית מהכמות מעל לבלילה הלבנה ועליה מפזרים מחצית מכמות השוקולד צ'יפס, השקדים והאגוזים
- מעל שופכים את הבלילה שנותרה ומפזרים מעל את יתרת הקקאו והסוכר, השוקולד צ'יפס השקדים והאגוזים
- יוצקים על הכל את הסירופ מייפל
- ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180°ואופים במשך כ- 50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
- מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים היטב ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות