מתכון לעוגת גבינה וריבת חלב
מתכון נהדר לעוגת גבינה מושלמת המשולבת בריבת חלב, טעימה ומתאימה במיוחד לצד הקפה כשמתחשק לכם להתפנק על משהו מתוק
- חני לוין
- י"ג תמוז התשפ"ג
עוגת גבינה וריבת חלב צילום: רותי במטבח
מתכון לעוגת גבינה וריבת חלב / רותי במטבח
המצרכים לעוגת גבינה וריבת חלב:
כוס מדידה: ח"פ קר
לבסיס:
- 3/4 חמאה
- 25 ביסקוויטים מפוררים
למלית הגבינה:
- 750 גר' גבינה
- 1 אשד/אשל
- 3 ביצים
- 3 כפות קמח
- 1/2 כוס פודינג וניל
- 1 כוס סוכר
לציפוי:
- 3 שמנת חמוצה.
- 6 סוכר וניל.
אופן ההכנה לעוגת גבינה וריבת חלב:
הכנת הבסיס:
- ממיסים את החמאה ומערבבים אותה הייטב עם הביסקוויטים הטחונים
הכנת המלית:
- בקערה מערבבים את כל מצרכי המלית ומעבירים חצי מהכמות על שכבת הבסיס
- מכניסים להקפאה במשך כ20 דקות להתייצבות ומפעילים את התנור על חום 160 מעלות
- למלית שנותרה מוסיפים 3 כפות ריבת חלב ומערבבים הייטב לאיחוד
- כשהתנור התחמם מוציאים מהקפאה את העוגה, שופכים את הבלילה עם ריבת החלב ומשטחים הייטב
- מכניסים לתנור החם למשך כשעה או עד שהשוליים יציבים והאמצע מעט רוטט.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומכינים את הציפוי
- מערבבים הייטב את מצרכי הציפוי לאיחוד ומורחים על העוגה המוכנה
- מכניסים חזרה לתנור למשך 5 דקות נוספות
- מוציאים מהתנור מצננים הייטב ומזלפים פסים של ריבת חלב
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות