ארוחת צהריים מוצלחת: מתכון לאורז עם שעועית ירוקה, גמבה ותירס
מתכון מעולה לארוחת צהרים צבעונית וטעימה עם אורז, שעועית ירוקה, רצועות גמבה ותירס, מנה מוצלחת שהילדים יעופו עליה
- חני לוין
- ח' תמוז התשפ"ג
אורז עם שעועית ירוקה גמבה ותירס צילום: נועם זיגדון
מתכון לאורז עם שעועית ירוקה, גמבה ותירס
המצרכים לאורז עם שעועית ירוקה, גמבה ותירס:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 3 כוסות אורז
- 2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה
- ½-4 כוסות מים
- 1 עגבנייה גדולה חתוכות לקוביות
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
- 400 גרם גרגרי תירס בקופסה
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- 4 כפות שמן
- ½ כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית כורכום
- ½ כף מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה לאורז עם שעועית ירוקה, גמבה ותירס:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את הירקות ומטגנים כעשר דקות
- מוסיפים את המים והתבלינים ומביאים לרתיחה
- שוטפים הייטב את האורז ומוסיפים לסיר
- מבשלים על אש גבוהה בסיר פתוח עד שהמים מגיעים לגובה האורז
- מכסים את הסיר ומעבירים ללהבה בנונית אש נמוכה
- מבשלים במשך כ-20 דקות ומכבים את האש
- ממתינים עד שהאורז מוכן ומגישים לצד כל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט מתכון: דורית אלישע
מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות