הגשה מקורית
מתכון ללחמניות חבקים נדירות מקמח מלא • צפו
הגשה מעניינת ללחמניות לכבוד שבת קודש: מתכון נהדר ללחמניות הנאפות בתנור בצורת חבקים שתוכלו להכניס לתוכן מפית ולהניח בצורה מקורית יותר על שולחן השבת
- נועם זיגדון
- ו' אייר התשפ"ג
- 1 תגובות
חבקי לחמניות צילום: נועם זיגדון
מתכון ללחמניות חבקים נדירות מקמח מלא / נועם זיגדון
המצרכים ללחמניות חבקים נדירות מקמח מלא:
כוס מדידה: חד פעמית חמה
- 1 ק"ג קמח מלא
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 2 + 1/2 כוסות מים פושרים
- 1/4 כוס שמן
אופן ההכנה ללחמניות חבקים נדירות מקמח מלא:
- מניחים בתחתית הקערה את השמרים, הסוכר, כוס מים וכף קמח ומערבבים הייטב
- מוסיפים מעל את יתרת הקמח, המלח ויתרת המים ומתחילים ללוש היטב, לאחר מספר דקות של לישה מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד
- מכסים את הקערה בניילון ומגבת ומניחים בצד להתפחה במשך כשעה
- מורידים את האוויר בבצק ומתפיחים שוב במשך כ20 דקות
- אופן יצירת החבקים. קרדיט: נועם זיגדוןאופן הכנת החבקים - נועם זיגדון
- מחלקים את הבצק לכדורים קטנים
- פותחים כל כדור בצק למלבן ומגלגלים את המלבן לרצועה ארוכה
- עוטפים גליל נייר דק בנייר כסף ולאחר מכן בנייר אפיה ומלפפים סביבו את רצועת הבצק
- מברישים בביצה טרופה ומפזרים שיבולת שועל / שומשום
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים עד להזהבה.
- מוציאים מהתנור ומצננים הייטב לפני שמחלצים מהגליל.
- בשולחן השבת מכניסים מפית לתוך כל לחמנייה ומניחים על הצלחת
בהצלחה רבה ובתאבון
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות