מתכון לשבקיה מוצלחות וטעימות
לכל חובבי השבקיות: תמיד חלמתם לדעת איך מכינים אותן? הנה מתכון קל להכנה ומוצלח בתוספת סרטון הדרכה כיצד יוצרים אותן
- אתי זוהר
- כ"ב אדר התשפ"ג
שבקייה צילום: אתי זוהר
מתכון לשבקיה / אתי זוהר
המצרכים לשבקייה:
מידה בכוס חד פעמי חם
לבצק:
- 1 נטורינה / מרגרינה
- 1.5 כוסות מים רותחים
- 1/4 כפית מלח
- 6 עד 7 כוסות קמח (לפי הצורך)
לסירופ:
- 3 כוסות סוכר
- 3 שקיות סוכר וניל
- 2 כוסות מים
- 1/2 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה לשבקייה:
- ממיסים את הנטורינה עם המים והמלח על הגז ומוסיפים קמח לפי הצורך עד לקבלת בצק נוח לרידוד
- מחלקים את הבצק ל 4 ומרדדים כלח חלק למלבן גדול
- חותכים את המלבן למלבנים בינוניים וכל מלבן חורצים 5 חריצים ארוכים שלא נוגעים בקצה.
- מקפלים את המלבן ל4 פעמים ומגלגלים פנימה בכדי ליצור את הצורה המיוחדת. (מצורף סרטון הכנה)
- אופן הכנת השבקייה - אתי זוהראופן הכנת השבקייה - אתי זוהר
- מטגנים את השבקיות בשמן עמוק עד להזהבה.
הכנת הסירופ:
- בסיר מכניסים את כל מצרכי הסירופ ומבשלים במשך כ 18 דקות על אש גבוהה.
- טובלים את השבקיות ומניחים על צלחת נגשה.
- מי שאוהב ניתן לפזר שומשום.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות