מתכון לפרגיות עם שזיפים ותפוחי אדמה
מנה בשרית הולמת ומוצלחת: פרגיות המתבשלות יחד עם תפוחי אדמה ושזיפים בתיבול אנין ומיוחד שלא תפסיקו לאכול
- חני לוין
- כ"ג שבט התשפ"ג
פרגיות עם שזיפים ותפוחי אדמה צילום: נועם זיגדון
מתכון לפרגיות עם שזיפים ותפוחי אדמה
המצרכים לפרגיות עם שזיפים ותפוחי אדמה:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 6 פרגיות עם עצם
- 10 תפוחי אדמה קטנים וחצויים
- 12 שזיפים שחורים מיובשים מגולענים
- ¼ כוס שמן
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 שיני שום כתוש
- 1-½ כוסות מים רותחים
- 1 כפית אבקת מרק
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית כמון
- ¼ כף מלח
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף סילאן
- 1 כף שומשום
אופן ההכנה לפרגיות עם שזיפים ותפוחי אדמה:
- מחממים סיר רחב עם השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את השום והכורכום ומטגנים כחצי דקה
- מוסיפים את הפרגיות ומטגנים משני צדדים
- מוסיפים את תפוחי האדמה ואת השזיפים ומתבלים
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
- מעבירים ללהבה בנונית אש נמוכה ומבשלים במשך כשעה
- מזלפים כף סילאן ומפזרים שומשום
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 200° ואופים כ-10 דקות עד לקבלת גוון זהוב
- מגישים לצד אורז לבן ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט: אילנית בנזרי
מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות