מתכון לעוגת גבינה עם מחית שזיפים
עוגת גבינה מעניינת בשילוב קראמבל וגנאש שזיפים, מתאימה לכל חגיגה חלבית ומעניקה טעם וססגוניות לשולחן
- שולמית שחר
- י"א שבט התשפ"ג
עוגת גבינה עם מחית שזיפים צילום: שולמית שחר
מתכון לעוגת גבינה עם מחית שזיפים / שחר שולמית
המצרכים לעוגת גבינה עם מחית שזיפים:
מידות אוניברסליות
לקרמבל קוקוס שכבת בסיס:
- 200 גרם קמח תופח
- 200 גרם חמאה או מחמאה קרה
- 200 גרם אבקת סוכר
- 200 גרם קוקוס
- צבע מאכל לפי הטעם
לעוגת גבינה אפויה ושוקולד לבן:
לשכבת הגבינה:
- 500 גרם גבינה לבנה
- 2 גביעי שמנת חמוצה % 30
- 150 גרם סוכר תמצית וניל
- 2 כפות קורנפלור
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1 ביצה
- 100 ג’ שוקולד לבן
- 3 כפות חלב
לגנאש שוקולד ומחית שזיפים:
- 25 גרם מים
- 5 גרם ג'לטין
- 200 גרם שוקולד לבן
- 70 גרם מחית שזיפים
- ריבה או גלוקוזה (כדי להצמיד את הגנאש לעוגה)
אופן ההכנה לעוגת גבינה עם מחית שזיפים:
הכנת קראמבל:
- במגימיקס מכניסים את כל מצרכי הבסיס וטוחנים עד למראה פירורי
- מפזרים את הפירורים בתבנית מרופדת בנייר אפיה בשכבה אחידה
- מכניסים להקפאה ובינתיים מפעילים תנור על 160 מעלות
הכנת שכבת הגבינה:
- ממיסים בבן מרי את השוקולד הלבן, מוסיפים פנימה את החלב ומערבבים היטב לאיחוד
- במקביל מערבבים בקערה גדולה את יתר המצרכים עד לאיחוד
- מוסיפים לתערובת הגבינות את השוקולד המומס עם החלב ויוצקים על גבי הקרמבל הקפוא.
- מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים למשך כל האפיה
- שמים את התבנית בשליש התחתון של התנור ואופים על 160 מעלות במשך כשעה ורבע.
הכנת גנאש שוקולד ומחית שזיפים:
- מכינים מסת ג'לטין מ25 גרם מים ו5 גרם ג'לטין ומניחים בצד.
- בבן מרי ממיסים 200 גרם שוקולד לבן ומוסיפים 70 גרם מחית שזיפים מחוממת מעט במיקרו
- מוסיפים לזה את מסת הג'לטין מחוממת מעט במיקרו
- יוצקים לתבניות ומקפיאים
- מחלצים מהתבניות את הגנאש
- מורחים ריבה או גלוקוזה על גנאש השזיפים בכדי להצמיד את הגנאש לעוגה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות