י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
ארוחה בשרית עשירה

רך טעים ומשביע: מתכון לבשר אסדו בתנור עם מגוון ירקות

מתכון משובח המתאים במיוחד לשבתות או חגים, תבשיל אסאדו רך טעים ומשביע, נאפה בתנור יחד עם תפוחי אדמה, גזר, בטטה, בצל, פטריות וערמונים מתובלים בסילאן ודבש ומעניקים תוספת בשרית מלאת טעמים

רך טעים ומשביע: מתכון לבשר אסדו בתנור עם מגוון ירקות
בשר אסדו בתנור עם מגוון ירקות צילום: עליזה עליון

מתכון לבשר אסדו בתנור עם מגוון ירקות / עליזה עליון

המצרכים לבשר אסדו בתנור עם מגוון ירקות:

  • נתח של 1.5 בשר לאסדו חתוך לקוביות
  • 5 תפו"א בינוניים
  • 4 גזרים חתוכים לחצי
  • 2 בטטות
  • 3 בצלים גדולים פרוסים
  • 4 שיניי שום
  • 1 חב' פטריות שלמות וערמונים באריזת ואקום (לא חובה)
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כף דבש או סילאן
  • 1/2 כוס יין  אדום (ניתן להמיר במים)
  • 1 כפית פלפל שחור
  • אבקת מרק עוף
  • פפריקה
  • תבלין גריל עוף
  • טימין
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה לבשר אסדו בתנור עם מגוון ירקות:

  1. בקערה מערבבים יין, חרדל, תבלינים וסילאן.
  2. טובלים את קוביות הבשר במרינדה ומטגנים מ2 הצדדים עד שהבשר משנה את הצבע
  3. בסיר שמתאים לאפיה בתנור, מניחים את הירקות ומעל מניחים את קוביות הבשר הצרוב
  4. את יתרת המרינדה שופכים על כל התבשיל ומעסים הייטב.
  5. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות למשך חצי שעה, לאחר מכן מנמיכים את המעלות לחום 170 ואופים במשך שעתיים

הערה: למי שאין סיר מתאים לתנור, ניתן לעשות בתבנית מאלומיניום חד פעמית ולאטום הייטב עם 2 שכבות של נייר אלומיניום.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

מתכון אסאדו אסאדו בתנור תבשיל בקר

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}