למלווה מלכה
מתכון לפוקצ'ה דגים משגעת בקלי קלות
מתכון נהדר לפוקאצ'ה מעניינת ושונה, משולבת בשווארמה דגים חגיגית ומשובחת ומעניקה מנת פרווה מושלמת לכל אוהדי הפוקאצ'ות
- נועם זיגדון
- ט' כסלו התשפ"ג
- 1 תגובות
פוקצ'ה דגים משגעת בקלי קלות צילום: נועם זיגדון
מתכון לפוקצ'ה דגים משגעת בקלי קלות / נועם זיגדון
המצרכים לפוקצ'ה דגים משגעת בקלי קלות:
כוס מדידה חד פעמית חמה
כמות: 5-6 פוקצ'ות
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- ½ כוס שמן
- ¼-3 כוסות מים פושרים
לתערובת הדגים:
- 4 בצלים פרוסים דק
- 4 חתיכות דג נילוס חתוך לקוביות
- ½-1 כפות תבלין שוארמה
- 1 כפית כורכום
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כף מלח
- 1 כפית כמון
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה לפוקצ'ה דגים משגעת בקלי קלות:
הכנת הבצק:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד במשך כ-6 דקות
- מניחים בצד להתפחה במשך כשעה
- מחלקים את הבצק ל5-6 כדורים
הכנת תערובת הדגים:
- בקערה, מערבבים יחד את כל מצרכי תערובת הדגים עד לאיחוד
- מניחים את התערובת בצד למשך חצי שעה לספיגת טעמים
הכנת הפוקצ'ה:
- פותחים כל כדור בצק לעיגול ומניחים במרכז כמות נדיבה מתערובת הדגים
- מזלפים מעל מעט שמן זית
- ומניחים בצד להתפחה במשך כ-20 דקות
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ-25 דקות
- בעת ההגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומזלפים טחינה
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות