טעם חדש
מתכון לפטריות עם ערמונים ובצל ברוטב אסיאתי
תוספת מושלמת לסעודת שבת, תבשיל פטריות, ערמונים ובצל המתובלים ברוטב אסיאתי וירק קצוץ ונותנים טעם חדש לשולחן הבשת
- חני לוין
- ח' כסלו התשפ"ג
פטריות עם ערמונים ובצל ברוטב אסיאתי צילום: שולמית שחר
מתכון לפטריות עם ערמונים ובצל ברוטב אסיאתי / שחר שולמית
המצרכים לפטריות עם ערמונים ובצל ברוטב אסיאתי:
- 6 בצלים גדולים
- 3 קופסאות של פטריות שלמות (קופסאות של 400 גרם)
- 4 שקיות של ערמונים קלויים וקלופים (אריזות של 100 גרם)
לתיבול:
- 1/2 כוס שמן (כוס חד פעמית סטנדרטית לשתיה קרה)
- 3 כפות רוטב טריאקי
- 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 3 כפות רוטב סויה מתוק
- 6 כפות סילאן
- 3 כפות שומשום
- 1/2 כוס פטרוזליה קצוצה
- 1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
- 1 כף פפריקה מתוקה גרוסה
- 1 כפית מחוקה מלח
אופן ההכנה לפטריות עם ערמונים ובצל ברוטב אסייאתי:
- קולפים וחותכים את הבצל לרצועות דקות
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל והפטריות (לאחר שסיננו אותן היטב מנוזלים) מספר דקות תוך כדי הקפצה.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב, מבשלים על להבה נמוכה ומערבבים מידי פעם עד לריכוך והשחמה של הבצל. (סבלנות זה לוקח זמן)
- מוסיפים את הערמונים והפטרוזיליה וממשיכים בבישול על אש נמוכה עד שרוב הנוזלים מצטמצמים
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות