קינוח חגיגי
מתכון לעוגת שכבות חמאת בוטנים ומלבי שוקולד
מחפשים עוגה מפנקת? קבלו מתכון לעוגת שכבות עם חמאת בוטנים, דבש וביסקוויטים, עוגה שלא נצרכת באפייה ומעניקה קינוח חגיגי וטעים במיוחד
- שולמית שחר
- ד' כסלו התשפ"ג
עוגת שכבות חמאת בוטנים ומלבי שוקולד צילום: שולמית שחר
מתכון לעוגת שכבות חמאת בוטנים ומלבי שוקולד / שחר שולמית
המצרכים לעוגת שכבות חמאת בוטנים ומלבי שוקולד:
מידות אוניברסליות
- רינג מרובע גודל 25/25 סנטימטר סגור בצד אחד בניילון נצמד ומונח על משטח
- תבנית סיליקון מעוצבת לדוגמה מעל העוגה
לשכבה הראשונה:
- 200 גרם ביסקויטים בטעם שוקולד
- 100 גרם בוטנים מטוגנים ללא קליפה
- 30 גרם קקאו
- 100 גרם קוקוס
- 100 גרם חמאה (או מחמאה)
- 120 גרם דבש
- 300 גרם חמאת בוטנים
לשכבה השניה:
- 200 גרם ביסקויטים בטעם וניל
- 100 גרם בוטנים מטוגנים ללא קליפה
- 120 גרם קוקוס
- 100 גרם חמאה (או מחמאה)
- 120 גרם דבש
- 300 גרם חמאת בוטנים
למלבי שוקולד:
- 4 גרם ג'לטין
- 20 גרם מים
- 500 מ"ל חלב (או חלב פרווה)
- 4 כפות קורנפלור
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפות קקאו
- 100 גרם שוקולד מריר
- 20 גרם חמאה
אופן ההכנה לעוגת שכבות חמאת בוטנים ומלבי שוקולד:
הכנת השכבה הראשונה:
- במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים 80 אחוז טחינה ומוסיפים את הבוטנים והקקאו וממשיכים לטחון אותם יחד עם עד למרקם פירורי(לא למצב אבקה)
- מוסיפים את הקוקוס וטוחנים עוד מספר שניות
- במקביל שמים בקערה את החמאה/ הדבש וחמאת הבוטנים וממיסים אותם במיקרו בפולסים עד לאיחוד
- מאחדים את 2 הקערות ומערבבים היטב
- משטחים בתוך הרינג את המסה ומקפיאים את המשטח עם הרינג (כדי שיהיה קל לשטח מעל את השכבה הבהירה)
הכנת השכבה השניה:
- במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים 80 אחוז טחינה ומוסיפים את הבוטנים וממשיכים לטחון אותם יחד עד למרקם פירורי (לא למצב אבקה)
- מוסיפים את הקוקוס וטוחנים עוד מספר שניות
- במקביל שמים בקערה את החמאה/ הדבש וחמאת הבוטנים וממיסים אותם במיקרו בפולסים עד לאיחוד
- מאחדים את 2 הקערות ומערבבים היטב
- שוטחים בתוך הרינג את המסה מעל השכבה החומה ומניחים את הרינג עם המשטח במקרר
הכנת מלבי שוקולד:
- מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים 1/2 שעה בצד
- שמים בסיר ומערבבים היטב את החלב עם הקורנפלור הסוכר והקקאו ומבשלים את התערובת על אש בינונית עד הסמכה קלה תוך ערבוב מתמיד
- מוסיפים את מסת הג'לטין לסיר ומערבבים
- מוסיפים את השוקולד המריר והחמאה ומערבבים ומסירים מהכיריים
- מצננים מעט את המלבי ויוצקים אותו לתוך העיגולים שבתבנית הסיליקון (לאחר שמניחים את התבנית מעל משטח) ומקפיאים לפני חילוץ
- את מה שנותר יוצקים מעל השכבה הבהירה שבתוך הרינג ומקפיאים את העוגה לפני חילוץ
- מחלצים את העוגה מהרינג ומניחים אותה על גבי משטח
- כשהיא מפשירה ונוחה לחיתוך חותכים מסביב מעט מהקצוות ומגלים את יופיין של השכבות
- מחלצים בזהירות מהתבנית את העיגולים המעוצבים של המלבי בעודם קפואים ומניחים אותם מעל העוגה
- מפזרים מסביב לעיגולים מעט פקאן מסוכר וגרוס ומקשטים לפי טעמכם
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות