לכבוד שבת קודש
קל להכנה: מתכון לדג סלמון ברוטב עגבניות, שמן זית ושום
מתכון קל להכנה של דגי סלמון הנאפים בתנור ברוטב עסיסי עם ירק קצוץ וגרגירי חומוס, יוצרים יחד מנת פתיחה מושלמת
- שולמית שחר
- י' חשון התשפ"ג
דגי סלמון ברוטב עגבניות צילום: שולמית שחר
מתכון לדג סלמון ברוטב עגבניות, שמן זית ושום / שולמית שחר
המצרכים לדג סלמון ברוטב עגבניות, שמן זית ושום:
מידות אוניברסליות
- נתח שלם של דג סלמון (1.5 קילו)
- 1 קופסת שימורים של חומוס ענק מושרה ומבושל
- 3/4 כוס רוטב לדג (עגבניות, שמן זית ושום של אוסם)
- 1/3 כוס שמן
- 1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה לדג סלמון ברוטב עגבניות, שמן זית ושום:
- מקלפים את העור של הדג וחותכים אותו לרצועות
- שוטפים אותו היטב ומסננים אותו במסננת
- שוטפים את החומוס ומסננים אותו מהנוזלים
- מניחים בתבנית מעל גבי נייר אפיה את הדגים ומפזרים מעליהם את החומוס
- מערבבים בקערית את מצרכי התיבול ומורחים היטב את הדגים (ממליצה להשאיר את התבנית בתנור במשך כשעה לפני שמפעילים אותו)
- אופים את הדגים בחום של 200 מעלות כ30 דקות
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות