קינוח חגיגי
מתכון לעוגת בצק עלים במילוי גבינה וקרמבל פיסטוק
עוגה נהדרת וקלה להכנה משולבת בבצק עלים ומעניקה טעם נפלא למאפה חלבי, מצופה בקרמבל פיסטוק מושלם הנותן את טעמו המיוחד לקינוח חגיגי
- חני לוין
- ט' חשון התשפ"ג
עוגת בצק עלים במילוי גבינה וקרמבל פיסטוק צילום: אתי זוהר
מתכון לעוגת בצק עלים במילוי גבינה וקרמבל פיסטוק / אתי זוהר
המצרכים לעוגת בצק עלים במילוי גבינה וקרמבל פיסטוק:
- 1 חב' בצק עלים
למילוי:
- 500 גרם גבינה כנען או גבינה לבנה
- 1 חלמון
- 2 כפות קורנפלור
- 4 כפות פודינג וניל
- מעט גרידת לימון
- 1/2 כוס סוכר +2 כפות
לקרמבל:
- 100 גרם (3/4 כוס) קמח
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- קורט מלח
- 1/4 כוס פיסטוקים טחונים
- 1/4 כוס שקדים פרוסים
אופן ההכנה לעוגת בצק עלים במילוי גבינה וקרמבל פיסטוק:
- בקערה, מערבבים היטב את כל מצרכי המילוי עד לאיחוד.
- לוקחים את בצק העלים וחותכים ממנו מלבן בגודל 25*25 ס"מ
- חורצים בצדדים פסים ומניחים מחצית מהמילוי באמצע
- לוקחים רצועה מימין ופעם משמאל וכן הלאה כדי ליצור צמה
- כך עושים עם ריבוע נוסף של בצק (המילוי מתאים לשתי עוגות)
- אופן המילוי. קרדיט: אתי זוהר
- מכניסים את שתי העוגות למקפיא לפחות שעתיים
הכנת ציפוי קרמבל:
- בקערה, שמים קמח, סוכר, חמאה ומלח ומעבדים בידיים לתערובת פירורית.
- אם רוצים צבע ירוק יפה, מוסיפים מעט מאוד צבע מאכל בצבע ירוק פיסטוק ומערבבים טוב את הפירורים עם הצבע
- לאח"מ מוסיפים את הפיסטוקים והשקדים ומערבבים היטב לאיחוד
- מוציאים את העוגות מהמקפיא
- מורחים ביצה ומפזרים מעל העוגות את הקרמבל
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד להזהבה יפה
- מוציאים מהתנור, מצננים ומפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.
בהצלחה רבה
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות