מתכון לסלט חצילים טורקי עם גמבות ועגבניות
מתכון לסלט חצילים מבושל המגיע מהמטבח הטורקי ומשולב בגמבות אדומות, בצל, עגבניות, פלפל חריף ושום, בתיבול מוצלח וטעים
- חני לוין
- ג' חשון התשפ"ג
סלט טורקי צילום: אתי זוהר
מתכון לסלט חצילים טורקי עם גמבות ועגבניות / אתי זוהר
המצרכים לסלט חצילים טורקי עם גמבות ועגבניות:
- 1 חציל גדול
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 2 גמבות חתוכות לקוביות
- 1 פלפל ירוק חריף חתוך
- 6 עגבניות גדולות מקולפות חתוכות לקוביות
- 6 שיני שום קצוצות
- 1 כף פפריקה
- 1/4 כפית כמון
- 1 כפית מרק עוף
- מעט פלפל שחור גרוס
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/2 כף סוכר
- 1 כוס מים
אופן ההכנה לסלט חצילים טורקי עם גמבות ועגבניות:
- חותכים את החציל לקוביות קטנות מצפים במעט שמן זית וצולים קלות (לא צריך להשחים ממש, רק להתרככות)
- ניתן לעשות זאת בתנור או בנינגה.
- בסיר או מחבת רחבה מטגנים את קוביות הבצל, הגמבות והפלפל החריף
- מוסיפים את העגבניות והשום ומערבבים היטב עד לריכוך העגבניות ושאר הירקות
- מוסיפים כף פפריקה, רבע כפית כמון, כפית מרק עוף, מעט פלפל שחור גרוס, 2 כפות רסק עגבניות, חצי כף סוכר ו1 כוס מים
- נותנים להכל להתבשל על אש בינונית עד שהרוטב מעט מצטמצם ומערבבים מידיי פעם
- טועמים אם חסר מלח ומוסיפים מעט.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות