משודרג וטעים
מתכון לשבלולי שמרים בשלושה צבעים
מאפה משודרג וטעים המתאים כקינוח לאחר סעודה חגיגית או כהגשה לכל אורח מפתיע, שבלולי שמרים בשלושה צבעים שישאירו לכם טעם של עוד
- נועם זיגדון
- י"א תשרי התשפ"ג
שבלולי שמרים בשלושה צבעים צילום: נועם זיגדון
מתכון לשבלולי שמרים בשלושה צבעים / נועם זיגדון
המצרכים לשבלולי שמרים בשלושה צבעים:
כוס מדידה חד פעמית חמה
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 3/4 כוס שמן
- 2 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות שמרים יבשים
- ½- 2 כוסות מים
- תמצית רום / וניל
לבצק שוקולד:
- 2 כפות קקאו
- 1 כף מים
לבצק מוקה:
- 2 כפות נס קפה
- 1 כף מים
לסירופ:
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס מים
אופן ההכנה לשבלולי שמרים בשלושה צבעים:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד ורך
- מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים
- חלק אחד משיאים בצבע לבן
לחלק אחד מוסיפים: 2 כפות קקאו, 1 כף מים
לחלק השני מוסיפים: 2 כפות נס קפה, 1 כף מים
- מתפיחים את הבצקים כל אחד בנפרד ומחלקים כל כדור בצק ל-4 חלקים
- פותחים כל חלק למלבן גדול
- מניחים בצק לבן מעליו את הבצק השוקולד ומעליו את הבצק המוקה
- ומגלגלים לרולדה
- חותכים את הרולדה לחתיכות בעובי 5 ס"מ ומניחים כל חתיכה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מתפיחים שוב במשך כ-20 דקות ומברישים בביצה טרופה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ- 25 דקות
- בסיר, מכניסים את מצרכי הסירופ ומביאים לרתיחה
- מברישים את השבלולים האפויים ומפזרים גבישי סוכר לאפיה.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות