י"ב חשון התשפ"ה
13.11.2024
משובחת וטעימה

מתכון לתפודים ופרוסות בטטה אפויים בתנור

תוספת מצוינת לארוחת צהריים, מתכון נהדר לתפודים קטנטנים הנאפים בתנור יחד עם פרוסות בטטה ומתובלים בתערובת עשבי תיבול משובחת וטעימה

מתכון לתפודים ופרוסות בטטה אפויים בתנור
תפוחי אדמה ובטטה בתנור צילום: אתי זוהר

מתכון לתפודים ופרוסות בטטה אפויים בתנור / אתי זוהר

המצרכים לתפודים ופרוסות בטטה אפויים בתנור:

  • תפודים קטנים
  • 2 בטטות קלופות ופרוסות לעיגולים
  • 3 כפות שמן זית
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית מרק עוף
  • מעט שום גבישי
  • 1 כף פטרוזיליה / כוסברה קצוצה
  • 1 כף סילאן

אופן ההכנה לתפודים ופרוסות בטטה אפויים בתנור:

  1. שוטפים היטב את התפודים ושולקים במים במשך כ 20 דקות עד לריכוך קל מאוד
  2. מסננים את התפודים מהמים ומניחים בצד.
  3. בקערה מכניסים את כל המרכיבים מלבד הסילאן והבטטות ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
  4. יוצקים מחצית מהרוטב על התפודים ומניחים אותם במרכז תבנית גדולה של תנור מרופדת בנייר אפייה
  5. מניחים את פרוסות הבטטה סביב לתפודים ויוצקים עליהן את יתרת הרוטב .
  6. מזלפים מעל הכל כף סילאן ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות, אופים עד להשחמה
  7. מגישים עם אורז ועוף ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

תפוחי אדמה ארוחת צהריים תוספת מתכון בטטה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}