משובחת וטעימה
מתכון לתפודים ופרוסות בטטה אפויים בתנור
תוספת מצוינת לארוחת צהריים, מתכון נהדר לתפודים קטנטנים הנאפים בתנור יחד עם פרוסות בטטה ומתובלים בתערובת עשבי תיבול משובחת וטעימה
- חני לוין
- י"ז אלול התשפ"ב
תפוחי אדמה ובטטה בתנור צילום: אתי זוהר
מתכון לתפודים ופרוסות בטטה אפויים בתנור / אתי זוהר
המצרכים לתפודים ופרוסות בטטה אפויים בתנור:
- תפודים קטנים
- 2 בטטות קלופות ופרוסות לעיגולים
- 3 כפות שמן זית
- מעט פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית כורכום
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית מרק עוף
- מעט שום גבישי
- 1 כף פטרוזיליה / כוסברה קצוצה
- 1 כף סילאן
אופן ההכנה לתפודים ופרוסות בטטה אפויים בתנור:
- שוטפים היטב את התפודים ושולקים במים במשך כ 20 דקות עד לריכוך קל מאוד
- מסננים את התפודים מהמים ומניחים בצד.
- בקערה מכניסים את כל המרכיבים מלבד הסילאן והבטטות ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
- יוצקים מחצית מהרוטב על התפודים ומניחים אותם במרכז תבנית גדולה של תנור מרופדת בנייר אפייה
- מניחים את פרוסות הבטטה סביב לתפודים ויוצקים עליהן את יתרת הרוטב .
- מזלפים מעל הכל כף סילאן ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות, אופים עד להשחמה
- מגישים עם אורז ועוף ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות