טעימה ופרווה
מתכון ללביבות עדשים בתנור
מתכון מצויין ומתאים במיוחד לתשעת הימים, לביבות עדשים כתומות שיתנו לכם את המענה לתוספת משביעה, טעימה ופרווה
- עליזה עליון
- ד' אב התשפ"ב
לביבות עדשים בתנור צילום: עליזה עליון
מתכון ללביבות עדשים בתנור / עליזה עליון
המצרכים ללביבות עדשים בתנור:
- 1 כוס עדשים כתומות
- 1 בטטה גדולה מגורדת
- 1 גזר מגורד
- 1 קישוא מגורד
- 1 תפו"א חצי מבושל מגורד
- 1 כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
- 1 שן שום קצוצה
- 2 בצל גדול קצוץ
- 2 ביצים
- 1/2 כוס פירורי לחם
- פלפל שחור
- מלח
- אבקת מרק עוף
- צ'ילי חריף גרוס
- כורכום
- פלפל לבן
- מעט כמון
- 1 כפית תבלין לקציצות או ראס אל חנות
אופן ההכנה ללביבות עדשים בתנור:
- שוטפים את העדשים היטב ומכניסים לסיר, מבשלים עד לריכוך (בערך 10 דקות )
- מסננים היטב את העדשים ומעבירים לקערה
- מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים היטב לאיחוד.
- מכניסים למקרר למשך כ 10 דקות
- מכינים קציצות מתערובת העדשים
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב
- מניחים את הקציצות על נייר האפייה המשומן ומרססים מעט שמן מעל הקציצות
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים במשך כ 10 דקות
- הופכים את הקציצות, ומשמנים אותן מהצד השני, אופים עוד 10 דקות עד שמזהיב יפה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות