י"ב חשון התשפ"ה
13.11.2024
טעימה ופרווה

מתכון ללביבות עדשים בתנור

מתכון מצויין ומתאים במיוחד לתשעת הימים, לביבות עדשים כתומות שיתנו לכם את המענה לתוספת משביעה, טעימה ופרווה

מתכון ללביבות עדשים בתנור
לביבות עדשים בתנור צילום: עליזה עליון

מתכון ללביבות עדשים בתנור / עליזה עליון

המצרכים ללביבות עדשים בתנור:

  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 1 בטטה גדולה מגורדת
  • 1 גזר מגורד
  • 1 קישוא מגורד
  • 1 תפו"א חצי מבושל מגורד
  • 1 כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
  • 1 שן שום קצוצה
  • 2 בצל גדול קצוץ
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • פלפל שחור
  • מלח
  • אבקת מרק עוף
  • צ'ילי חריף גרוס 
  • כורכום
  • פלפל לבן
  • מעט כמון  
  • 1 כפית תבלין לקציצות או ראס אל חנות

אופן ההכנה ללביבות עדשים בתנור:

  1. שוטפים את העדשים היטב ומכניסים לסיר, מבשלים עד לריכוך (בערך 10 דקות )
  2. מסננים היטב את העדשים ומעבירים לקערה
  3. מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים היטב לאיחוד.
  4. מכניסים למקרר למשך כ 10 דקות
  5. מכינים קציצות מתערובת העדשים
  6. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב
  7. מניחים את הקציצות על נייר האפייה המשומן ומרססים מעט שמן מעל הקציצות
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים במשך כ 10 דקות
  9. הופכים את הקציצות, ומשמנים אותן מהצד השני, אופים עוד 10 דקות עד שמזהיב יפה

בהצלחה רבה ובתאבון

לביבות עדשים כתומות מתכון פרווה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}