גיוון נהדר
רעיון לצורה חדשה: מתכון לחלות לכבוד שבת קודש
מחפשים לגוון עם חלות השבת? קבלו מתכון נהדר לחלות לכבוד שבת קודש בצורה מעניינת שתעניק לכם יופי חדש לסעודה
חלות בצורה מעניינת צילום: המתכונים של ורד כהן
מתכון לחלות לכבוד שבת / חני לוין
זמן ההכנה: 120 דקות.
המצרכים לחלות לכבוד שבת:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים
- 1/2 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 3/4 כוסות שמן
- 3 כוסות מים חמימים
- 1.5 כפות מלח
אופן ההכנה לחלות לכבוד שבת:
- בקערה מכניסים 1/2 ק"ג קמח, שמרים, סוכר ומערבבים היטב.
- מוסיפים 1 ביצה +1 חלבון (את החלמון משאירים בצד להברשת החלות), מוסיפים את השמן, המים החמימים, המלח ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה דביקה, אחידה ומימית.
- מניחים בצד להתפחה של חצי שעה.
- לאחר חצי שעה מוסיפים עוד 1/2 ק"ג קמח ולשים היטב במשך 7 דקות, עד לקבלת בצק אחיד, טוב ונוח לעבודה.
- מתפיחים במשך כשעה או עד להכפלת הנפח.
- מכינים רצועות ארוכות ומגלגלים כל רצועה לצורת שבלול
- מניחים את השבלולים אחד תחת השני וסביבם מניחים רצועה נוספת שתתחום את הלחמניות לקבלת חלה אחידה.
- צורת החלה טרם האפייה. קרדיט: המתכונים של ורד כהן
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בחלמון ומפזרים שומשום.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים כ20 עד 25 דקות עד להשחמה נאה
- מוציאים מהתנור וממתינים לצינון מוחלט של החלות.
- עוטפים בניילון נצמד עד לסעודת שבת.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות