י"ב חשון התשפ"ה
13.11.2024
טעם משודרג

מתכון לשושני קינמון ברוטב מושלם

לא תפסיקו להכין אותן: מתכון לשושני קינמון מושלמים וממכרים המוגשים יחד עם סירופ לבן מיוחד המעניק טעם משודרג לעוגה טעימה ומוצלחת

מתכון לשושני קינמון ברוטב מושלם
שושני קינמון ברוטב צילום: רפאל דדוש

מתכון לשושני קינמון ברוטב מושלם / רפאל דדוש

המצרכים לשושני קינמון ברוטב מושלם:

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 1.5 כפות שמרים יבשים
  • 1 ביצה L
  • 1/2 חבילה מחמאה
  • 1/2 כוס מים פושרים

למלית: 

  • 1/2 חב' מחמאה רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפות קינמון

לרוטב:

  • אבקת סוכר
  • מעט מים
  • טיפת לימון

אופן ההכנה לשושני קינמון ברוטב מושלם:

  1. בקערה, מכניסים את כל המצרכים היבשים.
  2. מוסיפים ביצה ומים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ונעים למגע .
  3. מכסים את הבצק במגבת יבשה ומניחים את הבצק במקום חמים לשעת התפחה.
  4. בזמן הזה יש להכין את המלית; 
  5. ממיסים את המחמאה במיקרו, מוסיפים קינמון וסוכר ומערבבים.
  6. לאחר כשעה של התפחה, מחלקים את הבצק ל 2 כדורים ומרדדים כל כדור לעובי של 3 מ"מ.
  7. מורחים עליהם מהמלית ומגלגלים לרולדה
  8. חותכים את הרולדה לעיגולים בגובה התבנית ומסדרים בתבנית משומנת זה לצד זה.
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 או 180° ואופים כ20- 22 דקות עד להשחמה.
  10. בקערית מערבבים אבקת סוכר, מים וטיפת לימון עד לקבלת רוטב סמיך ומזלפים מעל השושנים בעת ההגשה.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

מתכון עוגה קינמון סירופ

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}