טעם משודרג
מתכון לשושני קינמון ברוטב מושלם
לא תפסיקו להכין אותן: מתכון לשושני קינמון מושלמים וממכרים המוגשים יחד עם סירופ לבן מיוחד המעניק טעם משודרג לעוגה טעימה ומוצלחת
- רפאל דדוש
- י"ח תמוז התשפ"ב
שושני קינמון ברוטב צילום: רפאל דדוש
מתכון לשושני קינמון ברוטב מושלם / רפאל דדוש
המצרכים לשושני קינמון ברוטב מושלם:
לבצק:
- 3 כוסות קמח
- 2 כפות סוכר
- 1.5 כפות שמרים יבשים
- 1 ביצה L
- 1/2 חבילה מחמאה
- 1/2 כוס מים פושרים
למלית:
- 1/2 חב' מחמאה רכה
- 3/4 כוס סוכר
- 2 כפות קינמון
לרוטב:
- אבקת סוכר
- מעט מים
- טיפת לימון
אופן ההכנה לשושני קינמון ברוטב מושלם:
- בקערה, מכניסים את כל המצרכים היבשים.
- מוסיפים ביצה ומים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ונעים למגע .
- מכסים את הבצק במגבת יבשה ומניחים את הבצק במקום חמים לשעת התפחה.
- בזמן הזה יש להכין את המלית;
- ממיסים את המחמאה במיקרו, מוסיפים קינמון וסוכר ומערבבים.
- לאחר כשעה של התפחה, מחלקים את הבצק ל 2 כדורים ומרדדים כל כדור לעובי של 3 מ"מ.
- מורחים עליהם מהמלית ומגלגלים לרולדה
- חותכים את הרולדה לעיגולים בגובה התבנית ומסדרים בתבנית משומנת זה לצד זה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 או 180° ואופים כ20- 22 דקות עד להשחמה.
- בקערית מערבבים אבקת סוכר, מים וטיפת לימון עד לקבלת רוטב סמיך ומזלפים מעל השושנים בעת ההגשה.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות