איראן ביצעה ניסוי בטיל לטווח ארוך ששוגר לחלל
אחרי הכנות ממושכות שהיו נתונות למעקב של לווייני ריגול אמריקאים ואחרים, ביצעה איראן אתמול ניסוי שני בטיל מדגם 'זולג'אנה', שנה וחצי אחרי הניסוי הראשון. הניסוי הגיע על רקע ניסיונותיה של איראן לחזור לשיחות הגרעין עם המעצמות
- יענקי פרבר
- כ"ח סיון התשפ"ב
איראן ביצעה אתמול (ראשון) ניסוי טילים. הטיל המדובר מוגדר באופן רשמי כטיל שאמור לשאת לוויינים אל החלל. האיראנים טוענים שהניסוי אתמול נערך לצורך השלמת פיתוחו של החלק השלישי בטילים שישוגרו בעתיד לחלל, חלק שמתנתק משני חלקי הטיל הקודמים ועובר את האטמוספרה לשיוט בחלל לפי מסלול שנקבע מראש.
גם קוריאה הצפונית פועלת בצורה דומה ומפתחת טילים ארוכי טווח, כשבתחילה היא הציגה אותם כטילים ששוגרו אל החלל, ובהמשך, לאחר שהסנקציות נגדה התהדקו לרמה המקסימלית, החלה לשגר את הטילים הללו אל הים, למרחקים של יותר מאלף קילומטרים.
דובר משרד ההגנה, אחמד חוסייני אמר, כי לכלי השיגור הלווייני יש שני שלבי הנעה מוצקים ושלב הנעה נוזלי יחיד. הדובר לא פירט איזה חלק מהניסוי הצליח שכן הרקטה נושאת הלוויין לא הגיעה למסלול. הניסוי בוצע בנקודת שיגור מדברית במרכז החלל על שם אימאם חומייני, דרומית מזרחית לסמנאן, המקום שבו נעשו ניסיונות כושלים תכופים לאחרונה.
#BREAKING Iran’s Defense Ministry says it has successfully launched its Zoljanah Satellite Launch Vehicle. pic.twitter.com/3wwHMI8lxp
— Iran International English (@IranIntl_En) June 26, 2022
דובר הפנטגון אמר כי הצבא האמריקני "ימשיך לעקוב מקרוב אחר הניסיון של איראן להשיג טכנולוגיית שיגור לחלל, וכיצד היא מתקדמת בתוכנית הטילים הבליסטיים הכוללת שלה". ארצות הברית טוענת כי שיגורי טילים לחלל של איראן יכולים להוות כיסוי לפיתוח טילים בליסטיים בין-יבשתיים שיוכלו להעביר ראשי נפץ גרעיניים.
ניסיון השיגור לחלל הגיע יום לאחר שג'וזף בורל, ראש מדיניות החוץ של האיחוד האירופי, הגיע לטהראן כדי להתחיל מחדש את המשא ומתן התקוע בווינה שמטרתו להציל את הסכם הגרעין משנת 2015 בין איראן למעצמות העולם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות