מגוון מילויים
מתכון לפריקסה מושלם
מתכון שמתאים לכל ארוחה שתבחרו, בוקר, צהריים או ערב, תמיד היא הוא יהיה אהוד ומשביע, מתכון לפריקסה מושלם במגוון מילויים • צפו
פריקסה צילום: רפאל דדוש
מתכון לפריקסה מושלם / רפאל דדוש
המצרכים לפריקסה מושלם:
- 1 ק"ג קמח מנופה.
- 2 כפות שמרים יבשים.
- 4 כפות סוכר.
- 1 כף מלח.
- ¼ כוס שמן.
- 1כף אלכוהול ערק/וודקה.
- כ-3 כוסות מים פושרים.
אופן ההכנה לפריקסה מושלם:
- בקערת מיקסר מכניסים את כל החומרים היבשים ומערבלים, מוסיפים שמן ולבסוף את המים. חשוב להוסיף את המים בהדרגה עד קבלת בצק לח ומעט דביק.
- מכסים את הבצק בניילון ומגבת ומניחים בצד להתפחה במשך כשעה, לאחר כשעה מורידים אויר ומתפיחים שוב כחצי שעה.
- מחלקים לכדורים של 80-100 גר' ומתפיחים, יוצרים צורת אליפסה ומועכים כמו פיתה, מניחים ע"ג נייר אפייה ומתפיחים שוב.
- מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של 160/170 ומנמיכים את הלהבה מעט.
- חשוב לשמור על חום השמן באופן קבוע, לטגן עד להשחמה ולהניח ע"ג רשת.
- מוציאים על נייר סופג, פותחים בעזרת סכין וממלאים בכל מה שאוהבים.
להרכבת הפריקסה:
- פלפל צ'ומה
- טונה
- צ'רשי
- לימון כבוש
- תפו"א מבושל
- ביצה קשה
- סלט גזר
- סלט ירקות
- זיתים
- מלפפון חצוץ
- וכל מה שאוהבים.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות