מוצלחת ומלאת טעם
מתכון לעוגת שכבות שטרויזל פירות יער
יש כ"כ הרבה סוגים לעוגות שכבות, קבלו מתכון לאחת מוצלחת ומלאת טעם, שכבות שטרויזל במלית של פירות יער המעניקים את טעמם המושלם לעוגה מוצלחת
שכבות שטרויזל פירות יער צילום: רפאל דדוש
מתכון לעוגת שכבות שטרויזל פירות יער / רפאל דדוש
המצרכים לעוגת שכבות שטרויזל פירות יער:
- תבנית בינונית
לבסיס:
- ½3 כוסות קמח
- 150 גר' סוכר
- 250 גר' מחמאה/ נטורינה
- קורט מלח
- מעט תמצית וניל
למילוי:
- שקית פירות יער
- ¾ כוס סוכר
- 2 כפיות קורנפלור
- ¼ כוס מים
אופן ההכנה לעוגת שכבות שטרויזל פירות יער:
- מבשלים על להבה נמוכה את פירות היער עם הסוכר, לאחר בישול של כ-5 דקות טוחנים בעזרת מוט בלנדר (רצוי לא לטחון לגמרי - להשאיר מעט מרקם פירותי).
- פותחים את הקורנפלור במים ומוסיפים תוך כדי בחישה לרוטב הפירות עד להסמכה, להוריד מהאש ולהניח להתקררות.
- בתוך מעבד מזון מכניסים מחמאה/ נטורינה חתוכה לקוביות, מוסיפים תמצית וניל, קמח ומלח יחדיו וטוחנים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם פירורי הדומה לקוסקוס.
- מעבירים מחצית מכמות הבצק לתבנית ומהדקים לשכבה אחידה. מכניסים לאפיה בחום של 170° עד להזהבה.
- לאחר הוצאת התבנית יש למרוח ממילוי הפירות שכבה אחידה ולפזר מעל את שארית הבצק שנשאר.
- מכניסים לאפייה נוספת עד להשחמה קלה של הבצק העליון.
- מוציאים מהתנור מצננים היטב וחותכים לריבועים.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות