מתכון לקעקעת עיראקי
מתכון מוצלח לקעקעת עיראקי, מתאים כנשנוש לכל עת וגם כתוספת למשלוח מנות בריא יותר
- חני לוין
- י' אדר ב' התשפ"ב
קעקע עירקי צילום: רותי ויסקוט
מתכון לקעקעת עיראקי / רותי ויסקוט
המצרכים לקעקעת עיראקי:
כ- 30 יחידות
לבצק:
- 1 ק"ג קמח מלא (80%)
- 1 כף שטוחה של שמרים יבשים
- 4.5 כפות סוכר
- ½ כוס שמן זית / קנולה
- 3-4 כפות חוויג' לאפיה
- 3.5 כוסות מים פושרים
לזיגוג:
- 1 חלמון ביצה טרוף עם כפית שמן
אופן ההכנה לקעקעת עיראקי:
- לשים את כל המצרכים עד לקבלת בצק גמיש.
- מכסים את קערת הבצק עד לתפיחה ראשונה למשך 30 דקות.
- מורידים אוויר ולשים היטב שוב.
- קורצים מהבצק כדורים בגודל אגוז גדול ומניחים בצד ל-10 דקות.
- מכינים מכל כדור 'נקניק-בצק' וסוגרים כל נקניק לעיגול (עם חור גדול באמצע) או להשאיר כמו לחמניות קטנות ולהניח בתבנית אפייה.
- מכסים את הקעקע ומתפיחים שוב למשך כשעה.
- מורחים בחלמון טרוף עם מעט שמן. ניתן לבזוק שומשום או קצח.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים במשך 10-15 דקות, עד לקבלת צבע חום בהיר.
בהצלחה רבה ובתאבון
ערך תזונתי למתכון:
סימון תזונתי למנה:
קלוריות 127
(גרם) חלבונים 4.1
(גרם) פחמימות 24.1
שומנים (גרם) 3.5
סיבים תזונתיים (גרם) 2.4
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות