קל להכנה
מתכון ללימון כבוש מוצלח וטעים
משתמשים בלימונים כבושים? קבלו מתכון להכנה ביתית בטעם משובח שפשוט תתענגו על כל רגע, מורכב מארבעה מצרכים בלבד וקל להכנה
- שולמית שחר
- כ"ו אדר א' התשפ"ב
לימון כבוש צילום: שולמית שחר
מתכון ללימון כבוש מוצלח וטעים / שחר שולמית
המצרכים ללימון כבוש מוצלח וטעים:
- צנצנת זכוכית בגודל שרצוי לכם
- לימונים בשרניים עם קליפה עבה
- אריסה רגילה או חריפה (אופציונלי)
- מלח גס
- שמן
אופן ההכנה ללימון כבוש מוצלח וטעים:
- מעקרים את הצנצנות עם מים רותחים ומייבשים אותן
- שוטפים היטב את הלימונים ומייבשים אותם
- חותכים את הלימונים לפרוסות בעובי של 1/2 סנטימטר
- מניחים בקערה מלח גס וטובלים כל פרוסת לימון במלח רק בצד אחד של פרוסת הלימון ומניחים אותה בצנצנת
- לאחר כמה שכבות של לימון שמים כף עד 2 של אריסה (אופציונלי)
- כשמגיעים לקראת סיום הצנצנת דוחסים את הלימונים היטב לתחתית הצנצנת ומוסיפים עוד פרוסות לימון ( הלימונים יגירו נוזלים וזה מצוין)
- יוצקים מעל הלימונים שמן (כ2 סנטימטר) וסוגרים היטב את הצנצנת עם שקית ניילון מתחת למכסה
- הערה: ניתן להכין לימונים כבושים רק עם מלח ושמן ללא אריסה ואפשר כמובן לגוון את 2 הסוגים - מניחים את הצנצנות במקום מוצל כשבוע, מידי יום פותחים את הצנצנת ועם כף של פירה דוחסים את הלימונים כלפי מטה כדי שהמיץ יכסה אותם והם לא יתקלקלו
- לאחר שבוע המעדן מוכן ומכניסים את הצנצנות למקרר.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות