טעים במיוחד
מתכון ללחם כפרי אפוי בשקית קוקי
אוהבים לחם כפרי? קבלו מתכון מוצלח לאפייה בתוך שקית קוקי, אם תרצו לשדרג תמיד תוכלו להוסיף, גרעיני חמנייה, בצל מטוגן או טבעות זיתים, והלחם שלכם יצא מושלם וטעים במיוחד
- נועם זיגדון
- י"א אדר א' התשפ"ב
- 8 תגובות
לחם כפרי צילום: נועם זיגדון
מתכון ללחם כפרי אפוי בשקית קוקי / נועם זיגדון
המצרכים ללחם כפרי אפוי בשקית קוקי:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 2 ק"ג קמח מלא / לבן
- 3-4 כפות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 2 כפות מלח
- 5-⅓ כוסות מים פושרים
- ½ כוס שמן
אופן ההכנה ללחם כפרי אפוי בשקית קוקי:
- בתחתית הקערה מניחים את השמרים, הסוכר, כוס מים וכף קמח ומערבבים
- מוסיפים מעל את יתרת הקמח, המלח, השמן ויתרת המים ולשים במיקסר במשך כ- 6 דקות
- מניחים את הבצק בצד מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה
- מורידים את האוויר ומתפיחים שוב במשך כחצי שעה
- מחלקים את הבצק ל-8 חלקים
- מרדדים כל כדור למלבן, מקפלים את החלק העליון עד למרכז, את החלק התחתון מניחים מעל ומרדדים שוב. לאח''מ מכדררים לכדור.
- מכניסים לשקית קוקי ועושים חריץ במרכז עם סכין חדה
- מפזרים קמח מעל הלחם, קושרים את שקית הקוקי ומתפיחים כ 20 דקות נוספות
- מכניסים לתנור שחומם מראש על-180° ואופים במשך כ-25 דקות
- ניתן להעשיר את הלחם עם גרעיני חמניות, בצל מטוגן, טבעות זיתים וכו'..
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 8 תגובות