מתכון לבייגלה קריספי
מתכון לבייגל קריספי ומשובח, מתאים במיוחד כארוחת ערב או בוקר בהגשה לצד סלט ירקות עשיר ומבחר גבינות
- חני לוין
- ו' אדר א' התשפ"ב
בייגלה קריספי צילום: עליזה עליון
מתכון לבייגלה קריספי / עליזה עליון
המצרכים לבייגלה קריספי:
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כף מלח
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס סוכר
- 2.5 כוסות מים פושרים
לציפוי:
- 2 כוסות שומשום
- מים
אופן ההכנה לבייגלה קריספי:
- בקערה מערבבים את הקמח עם השמרים. לאח''מ מוסיפים את יתר המצרכים, את המים מוסיפים בהדרגה ולשים היטב עד לקבלת בצק רך ומעט דביק
- מניחים בצד להתפחה במשך כשעה
- לאחר מכן לשים היטב עוד מספר דקות ומתפיחים שוב למשך עשרים דקות (כמה שיותר זה עדיף)
- מחלקים את הבצק ל 5 כדורים, כל כדור טובלים בקערה עם מים ומיד בעזרת הידיים פותחים חור במרכז הכדור עד שנוצר בייגל.
- טובלים בקערה מלאה בשומשום ומהדקים הייטב, כמה שיהיה יותר שומשום ככה יהיה יצא יותר קריספי.
- מניחים כל 2 בייגל בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כעשרים דקות.
- מכניסים לתנור שחומם מרא על 220 מעלות (לא טורבו) ואופים במשך כרבע שעה עד 20 דקות
- מוציאים מהתנור ומגישים לצד סלט ומבחר גבינות.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות