מיוחדת ומלאת טעמים
מתאימה לט"ו בשבט: מתכון לעוגת תמרים פקאן
מחפשים עוגה מוצלחת לכבוד ט"ו בשבט? קבלו מתכון מוצלח וקל להכנה של עוגת תמרים ופקאן מיוחדת ומלאת טעמים
- שולמית שחר
- י"ד שבט התשפ"ב

עוגת תמרים פקאן צילום: שולמית שחר
מתכון לעוגת תמרים פקאן / שחר שולמית
המצרכים לעוגת תמרים פקאן:
מידות אוניברסליות
- 1 חבילת תמרים בוואקום (400 גרם)
- 1 כוס ועוד 2 כפות קרם קוקוס
- 1 כוס שמן
- 3 ביצים גודל לארג'
- 1/2 כוס סוכר
- 1 שקית אבקת אפיה
- 2 כוסות קמח
- 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים
אופן ההכנה לעוגת תמרים פקאן:
- מדליקים תנור על חום של 160 מעלות
- שמים בסיר את התמרים עם קרם הקוקוס ועל להבה נמוכה מאחדים ביניהם (להוציא את הפסולת של התמרים תוך כדי תהליך)
- כשהמסה אחידה מוסיפים לה את השמן ומערבבים היטב
- מקציפים את הביצים עם הסוכר מספר דקות לקצף בהיר ותפוח ומפסיקים את פעולת המיקסר
- מוסיפים לקצף את אבקת האפיה והקמח ומערבבים עד לאיחוד
- מוסיפים את מסת התמרים והפקאנים ומערבבים (המסה סמיכה)
- משמנים במחמאה רכה את התבנית ומפזרים סוכר
- יוצקים את המסה לתבנית (או ל2 תבניות מאורכות חד פעמיות עם נייר אפיה) ומפלסים אותה
- אופים כ50 דקות עד להזהבה (לבדוק עם קיסם)
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות