ארוחה מפנקת
מתכון למניפת חצילים קריספית ומושלמת
מניפת חצילים המצופה בפירורי לחם היוצרים את הקריספיות המושלמת, בהגשה עם פיתות טריות, גבינת שמנת וסלט ירקות עשיר תקבלו ארוחה מפנקת ומוצלחת במיוחד
- שולמית שחר
- ג' שבט התשפ"ב
מניפת חצילים צילום: שולמית שחר
מתכון למניפת חצילים קריספית ומושלמת / שחר שולמית
המצרכים למניפת חצילים קריספית ומושלמת:
מידות אוניברסליות
- 5 יחידות חצילים בינוניים
- 1.5 ליטר מים
- 2 כפות מלח
- 5 ביצים
- 2 כפות קורנפלור
- 1/2 כפית מלח
- 4 כוסות פרורי לחם
- 4 כפות שומשום
- 2 כפות שומשום שחור
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף פפריקה מתוקה גרוסה
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה למניפת חצילים קריספית ומושלמת:
- קולפים את החצילים וחותכים אותם לרצועות מבלי לנתק את החצילים מהראש שלהם ומשרים אותם במים עם המלח (2 כפות) 1/4 שעה
- מסננים היטב את החצילים ומנגבים אותם בנייר מטבח
- טובלים כל חציל בבלילה של הביצים שמעורבבים היטב עם הקורנפלור והמלח ובעזרת כף מפרידים בין החלקים ומצפים אותם בבלילת הביצים
- מעבירים את החצילים לקערה שבה מערבבים את פירורי הלחם עם השומשום והתבלינים ובעזרת כף מפרידים את החלקים ומפזרים עליהם את פירורי הלחם
- שמים במחבת גדולה 2 סנטימטר שמן ומחממים אותו
- מניחים חציל במחבת ובעזרת מזלג משטחים אותו עד כמה שניתן לצורת מניפה ומטגנים על חום נמוך עד הזהבה משני הצדדים
- מעבירים לצלחת עם נייר סופג (כן...זה סופג שמן אבל שווה)
- מגישים לצד פיתות טריות, גבינת שמנת וסלט ירקות עשיר
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות