מיוחד ושונה
מתכון לסופלה תפו"א וגבינה
שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית' מציגים: מתכון לסופלה תפו"א וגבינה מיוחד, שונה וטעים
- מינה לוי כתבה מקודמת
- כ"ו טבת התשפ"ב
סופלה תפוח אדמה צילום: יח"צ
מספר מנות: 5
מצרכים
- 5 יח‘ תפו"א מבושלים וקלופים
- 100 גר‘ גבינת טוב טעם טרה
- 1/2 בצל סגול קצוץ
- 3 כפות כרישה חתוכה גס
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 כפות שמנת חמוצה טרה
- 100 גר‘ גבינה צהובה מגורדת נעם
- 3 ביצים מופרדות
- 1 כף קמח תופח
- מלח
- פלפל לבן
- אגוז מוסקט
- מעט חמאה לשימון התבניות האישיות
אופן הכנה
- מועכים בקערה את תפו"א לפירה עדין ומוסיפים גבינת טוב טעם ומערבבים היטב.
- מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לחלבונים והמלח ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
- מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים ומוסיפים מעט מלח עד קבלת קצף חזק ויציב.
- מקפלים את הקצף לתערובת. משמנים את כלי האפייה ויוצקים לתוכם את התערובת הסופית.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות למשך כעשרים דקות עד הזהבה ומגישים חם.
המלצת השף
- ניתן לאפות גם בתבנית סופלה גדולה (זמן אפייה כ- 35 דקות)
- מומלץ להחליף 2 תפו"א בבטטה.
בתיאבון
שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית'
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות