לכבוד שבת קודש
מתכון לדג אמנון עם פולים וירק קצוץ
מתכון מושלם לדג אמנון ברוטב פולים בשילוב של ירק קצוץ, מנת פתיחה מוצלחת ומלאת טעמים מתאימה במיוחד לכבוד שבת קודש
- חני לוין
- י"ב טבת התשפ"ב
דג אמנון עם פולים וירק קצוץ צילום: אורה ארגוב
מתכון לדג אמנון עם פולים וירק קצוץ / אורה ארגוב
המצרכים לדג אמנון עם פולים וירק קצוץ:
- 2 דגיי אמנון (מושט) חתוכים או שלמים ונקיים.
- 1 שקית פול קפוא בעונה רצוי טריים
- 1 צרור כוסברה
- 5 שיני שום
- 5 כפות שמן
- 1 כפית מלח
- 1 כף מרק עוף
- 1 כפית פפריקה אפשר חריפה
- 1 כף כרכום
- 2 כוסות מים מהברז (אם יש צורך ניתן להוסיף חצי כוס מים)
אופן ההכנה לדג אמנון עם פולים וירק קצוץ:
- משרים את הדגים במיץ לימון במשך 6 דקות, לאח''מ ממליחים במשך 6 דקות נוספות.
- שוטפים את הדג ומסננים
- מחממים סיר עם שמן ומוסיפים את שיני השום וחצי מכמות הכוסברה
- מערבבים היטב ומוסיפים תבלינים, מערבבים שוב ומוסיפים את שקית הפולים השטופים, מוסיפים 2 כוסות מים, מערבבים ומבשלים כ15 דקות
- מוסיפים את נתחי הדג ובעזרת כף שופכים מרוטב על הדג .
- מפזרים את הכוסברה שנותרה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש מבשלים עד לצמצום הנוזלים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות