י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
לכבוד שבת קודש

מתכון לדג אמנון עם פולים וירק קצוץ

מתכון מושלם לדג אמנון ברוטב פולים בשילוב של ירק קצוץ, מנת פתיחה מוצלחת ומלאת טעמים מתאימה במיוחד לכבוד שבת קודש

מתכון לדג אמנון עם פולים וירק קצוץ
דג אמנון עם פולים וירק קצוץ צילום: אורה ארגוב

מתכון לדג אמנון עם פולים וירק קצוץ / אורה ארגוב

המצרכים לדג אמנון עם פולים וירק קצוץ:

  • 2 דגיי אמנון (מושט) חתוכים או שלמים  ונקיים.
  • 1 שקית פול קפוא בעונה רצוי טריים
  • 1 צרור כוסברה
  • 5 שיני שום
  • 5 כפות שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף מרק עוף
  • 1 כפית פפריקה אפשר חריפה
  • 1 כף כרכום
  • 2 כוסות מים מהברז (אם יש צורך ניתן להוסיף חצי כוס מים)

אופן ההכנה לדג אמנון עם פולים וירק קצוץ:

  1. משרים את הדגים במיץ לימון במשך 6 דקות, לאח''מ ממליחים במשך 6 דקות נוספות.
  2. שוטפים את הדג ומסננים
  3. מחממים סיר עם שמן ומוסיפים את שיני השום וחצי מכמות הכוסברה
  4. מערבבים היטב ומוסיפים תבלינים, מערבבים שוב ומוסיפים את שקית הפולים השטופים, מוסיפים 2 כוסות מים, מערבבים ומבשלים כ15 דקות
  5. מוסיפים את נתחי הדג ובעזרת כף שופכים מרוטב על הדג .
  6. מפזרים את הכוסברה שנותרה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש מבשלים עד לצמצום הנוזלים

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון דג אמנון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}