י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
מהיר וקליל

מתכון לקובה אדומה לעצלנים

מתכון לקובה אדומה המורכבת מקציצות בשר עם סולת ומתבשלות ברוטב סלק חמוץ מתוק, יוצרים יחדיו מנה בשרית מושקעת וטעימה במיוחד

מתכון לקובה אדומה לעצלנים
קובה אדומה צילום: נועם זיגדון

מתכון לקובה אדומה לעצלנים / נועם זיגדון

המצרכים לקובה אדומה לעצלנים:

לכדורי הבשר:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל קטן קצוץ דק דק
  • ½ כוס סולת מבורר
  • ½ כוס פירורי לחם
  • צרור פיטרוזליה קצוצה
  • ½ כף בהרט
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כוס מים
  • 3 כפות שמן
  • 1 ביצה L
  • מלח

לרוטב:

  • 4-5 סלקים פרוסים דק דק
  • 4 גבעולים של כרפס
  • 1-2 כפות סוכר
  • מיץ מלימון שלם
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 וחצי ליטר מים 
  • 4 כפות שמן
  • מלח

אופן ההכנה לקובה אדומה לעצלנים:

הכנת כדורי בשר:

  1. בקערה, מערבבים הטב את כל המצרכים לכדורי הבשר ומניחים בצד למשך חצי שעה, לספיגת נוזלים וטעמים

הכנת הרוטב:

  1. מטגנים את הסלק עם השמן עד לריכוך
  2. מוסיפים את הכרפס והמים ומתבלים
  3. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות לפני שמכניסים את הקציצות פנימה.
  4. יוצרים כדורים בגודל פינג פונג מתערובת הבשר ומכניסים למרק הרותח
  5. מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה בינונית אש נמוכה
  6. מבשלים במשך כ-40 דקות עד לבישול מלא.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון קציצות בשר קובה רוטב

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}