פרווה ומוצלח
מתכון לרולדת תפוחי אדמה במילוי בטטה
רולדה מרשימה, קלה וטעימה של תפוחי אדמה ובטטות, מתאימה במיוחד לארוחה חגיגית, מתכון פרווה ומוצלח שכולם יאהבו
- חני לוין
- כ"ח תשרי התשפ"ב

רולדת תפוחי אדמה במילוי בטטה צילום: נועם זיגדון
מתכון לרולדת תפוחי אדמה במילוי בטטה
המצרכים לרולדת תפוחי אדמה במילוי בטטה:
- 5 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 בצל גדול
- 3 ביצים L
- 1/2 כוס שמן חם
- פלפל שחור
- מלח
למילוי:
- 4 בטטות מבושלות ומעוכות
- פלפל שחור
- מלח
אופן ההכנה לרולדת תפוחי אדמה במילוי בטטה:
- מגרדים בפומפייה גסה את הבצל ותפוחי האדמה
- מניחים במסננת לסינון הנוזלים ומפזרים מעט מלח
- לאחר 5 דקות סוחטים היטב ומעבירים לקערה
- מוסיפים את הביצים והשמן, מתבלים ומערבבים היטב
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומרססים מעט שמן
- משטחים את בלילת תפוחי האדמה על התבנית ומשטחים היטב באופן שווה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על -250° במצב טורבו ואופים במשך כ-20 דקות
- לאחר 20 דקות מורידים את חום התנור ל-200° ואופים כ15 דקות נוספות עד לקבלת גוון שחום
- מוציאים מהתנור ומגלגלים לרולדה יחד עם נייר האפיה
- מניחים בצד על לצינון מלא.
הכנת המילוי:
- מועכים את הבטטות לפירה ומתבלים
- פותחים את הרולדה ומורחים את פירה הבטטה באופן שווה
- מגלגלים שוב ללא נייר האפייה והרולדה מוכנה.
- ניתן לגלגל בתוך נייר כסף ובכך לשמור על צורתה של הרולדה עד להגשה.
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט: דבורה פילמר
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

תגובות (16)
1.
27/05/19 15:54
27/05/19 19:20
0
0
28/05/19 05:59
0
0
2.
27/05/19 17:58
3.
27/05/19 16:05
4.
27/05/19 18:39
27/05/19 17:20
0
0
5.
27/05/19 16:44
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות