כ"ג כסלו התשפ"ה
24.12.2024
מלווה מלכה חגיגית

מתכון לסמבוסק במילוי גבינות

סעודת מלווה מלכה חגיגית ומוצלחת עם סמבוסק במילוי גבינות, בהגשה לצד סלט ירקות עשיר ומטבלים - ויש לכם ארוחה חגיגית ומיוחדת

מתכון לסמבוסק במילוי גבינות
סמבוסק גבינה צילום: נועם זיגדון

מתכון לסמבוסק במילוי גבינות

המצרכים לסמבוסק במילוי גבינות:

כוס מדידה חד פעמית חמה

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח מנופה.
  • ½1 כפות שמרים יבשים.
  • 100 גרם מחמאה מומסת
  • 2 ביצים L.
  • 2 כפות סוכר.
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות חוויאג' לאפיה 
  • 2 כוסות מים פושרים.

למילוי:

  • 2 חב' גבינה קשה (כל אחת 250 גר' - נראה כמו מרגרינה)
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 150 גרם גבינה בולגרית
  • 2 ביצים
  • 1 כף קמח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה לסמבוסק במילוי גבינות:

  1. בקערה ממיסים את השמרים עם הסוכר וכוס אחת של מים, מוסיפים את יתר המרכיבים חוץ מהמחמאה, לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד, לקראת סוף  הלחישה מוסיפים את המחמאה
  2. מניחים בצד מכוסה להתפחה של שעה
  3. בקערה נוספת מכניסים את כל מרכיבי המלית ומערבבים לאיחוד.
  4. מחלקים את הבצק ל-20 חלקים וקורצים עיגולים בעובי ½ ס"מ, ממלאים במלית הגבינה, מקפלים לחצי ומהדקים את השוליים
  5. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200° ואופים כ-12 דקות עד להזהבה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון סמבוסק גבינה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}